Annette Heick: Jeg lader op i naturen

For Annette Heick er livskvalitet tæt forbundet med natur. Hun går også op i kost og motion og mener, at vi som ansvarlige voksne er nødt til at lære vores børn, hvad de bør og især ikke bør spise

2014-04-29 Annette Heick: Jeg lader op i naturen

Der er et kvarter i bil fra øresundsbroen til Annette Heicks hus i den lille skånske by Tygelsjö.

For få år siden bød strækningen kun på marker og spredte træer, så langt øjet rakte, men der foregår et massivt byggeboom langs et pænt stykke af landevejen.

Anette Heick 1

For hvert hus, der bankes op, forsvinder en lille plet natur, og selv om Annette Heick kan være lidt bekymret for byggetempoet, trøster hun sig med, at der er vedtaget en lokalplan, som sikrer det frie udsyn fra hendes egen matrikel.

Albuerum og følelsen af højt til himlen betyder nemlig meget for den 42-årige sanger, tv-vært, journalist, konferencier og tegnefilmsdubber.

"Naturen danner rammen om det, jeg synes er livskvalitet. Det er udenfor, jeg bliver ladet op. Helst foregår det sammen med min familie, på en skibakke i Norge eller på stranden. Men jeg kan ikke leve uden natur. Nu, hvor foråret er godt på vej med luft og lys, vågner det hele. Bare det at høre alle fuglene fløjte derude," siger Annette Heick.

Mange husker hende sikkert også som entusiastisk tv-vært med blomster i øjnene og jord under neglene i TV2-programmet 'Han, hun og haven' for et par år siden. Og den rolle var hverken fjern eller kunstigt indstuderet.

Familien har en 3.000 kvadratmeter stor grund, og den er et fristed for hende.
"Jeg bruger mange timer ude i haven om sommeren. Sidste år byggede vi et orangeri nede i baghaven, og jeg kan næsten ikke vente, til vi skal derned og have gang i det udendørs sommerliv. Det bliver fantastisk," siger Annette Heick.

 

Løber, men elsker det ikke

Naturen er også central, når hun løber. Hun har løbet i mange år, en halv time om dagen, fire-fem kilometer.

"Jeg løber ikke specielt langt, og det er ikke noget, jeg nyder. Mange siger, det er fantastisk at løbe, og min mand har lige løbet sit første maraton i Rom.

Blå bog

Annette Heick er født i 1971 på Frederiksberg og opvokset i Skovlunde og Holte.

 

Medier og virksomhed:

 • 1987-1996: Journalist på BT og Se og Hør.
 • 1991-1993: Tager uddannelse som ejendomsmægler.
 • 1996-1999: Journalist og reporter på Skandinavisk Film Kompagni.
 • 2000-2002: Producer og tilrettelægger på DR og Nordisk Film.
 • 2000: Etablerer virksomheden A-net Aps, der udbyder underholdning indenfor show og medier.
 • 2002: Etablerer virksomheden play-days Aps, der udbyder underholdning til børn.
 • 2003: Tv-gennembrud med den japanske figur Ushi Heiku.
 • 2008: Redaktionschef på Gi' mig 5 på TV 2.
 • Hun har været vært på TV 2-programmerne 'Roomservice' (2003 og 2005), 'Mit sande jeg' (2003), '9 ud af 10' (2006), 'Familiens ære' (2006) og 'Han, hun og haven' (2009 og 2010). Desuden medvært på Dansk Melodi Grand Prix (2005).
 • Hun dubber tegnefilm, er en del af det faste panel i P3-programmet 'Mads og Monopolet', brevkasseredaktør på BT og har udgivet bogen 'Gør det noget, jeg støvsuger imens?' i 2008.

 

Musik:

 • 1994-1995: Spiller 152 forestillinger som Liesl i musicalen 'The Sound of Music'.
 • 1995-2003: Optræder sammen med Bertel Abildgaard for Det Danske Forsvar i det tidl. Jugoslavien.
 • 2005: Udsender debut-album 'Right Time'.
 • 2007: Deltager i Dansk Melodi Grand Prix med egen komposition ' Copenhagen Airport'.
 • 2010: Med i musicalen 'Elsk mig i nat'.
 • 2011: Spiller 121 forestillinger af musicalen 'Wicked' på Det Ny Teater.
 • 2012: Udsender sit album 'Grænseløs'.
 • 2013: Udsender singlen 'Medasse for kaffe' med Martin Brygmann.
 • 2013-1014: Laver showet '2 x Heick – Nu stopper du, far!' sammen med sin far, Keld Heick.

 

Privat:

 • Annette Heick er gift med Jesper Vollmer, der er køkkenchef i Kongehuset, og sammen har de børnene Eliot på 10 år og Storm på 5. Familien bor i et hus i Sverige.

"Men jeg tror aldrig, jeg bliver bidt af det. Efter ti skridt har jeg simpelthen så ondt af mig selv, at man skulle tro, det var løgn. Har jeg ikke lidt ondt? Er det ikke meget mørkt? Uh, sikke en modvind!"

Annette Heick slår en latter op.

"Men måske handler det også om, at alt det meste af døgnet forgår i løb og sprint. Og når jeg så skal løbe for at holde mig i form, er det ikke engang sjovt."

Kunne du ikke gå i træningscenter – så får du musik til og slipper for modvind?

"Nej. Fitnesscenter fungerer ikke for mig. Hvis jeg skal af sted og ned og træne og hjem igen, er der lynhurtigt gået to timer, og jeg ville ikke ane hvilken dag i ugen, jeg kunne gøre det. Jeg har heller aldrig forstået, hvordan andre folk med små børn får tid til det. Nej, jeg skal have noget, jeg kan gøre hjemmefra og presse ind hist og pist."

Det kan hun f.eks. med yoga, som hun dyrker til dvd'er af forskellig længde afhængig af dagsprogrammet. Det kan være 40 minutter eller blot en 20-minutters energi-yoga.

"Yoga kan jeg rigtig godt lide, og jeg oplever, at det er godt for mine muskler og min balance."

 

Hulahopring og vaskebræt

Annette Heick har også alle dage dyrket hulahopring. Der har været pauser, men hun har netop haft den med i showet '2 x Heick – Nu stopper du, far!', hvor hun har turneret landet rundt sammen med sin far, Keld Heick.

I showet indgår et nummer, hvor Annette Heick fyrer den af med en guldfarvet hulahopring med vægte på.

Nummeret varer 6-8 minutter, og hun har gang i en parodi, nogle hatte, en dans, en sang og en hulahopring på samme tid.

"Det er her, hvor jeg siger: 'Giv mig en kost i røven, så fejer jeg lige scenen, nu hvor jeg er i gang.' Jeg har altid været god til hulahopring, og når den først kører, kan jeg faktisk slappe af i det. Det er ikke noget, der giver mavemuskler, men det er helt sikkert godt for taljen, og den sætter gang i blodcirkulationen. Hjemme kan jeg stå og svinge med den en kvarter den ene vej og et kvarter den anden, mens jeg ser fjernsyn. Helt ubesværet. Jeg tror, jeg er skabt til hulahopring."

For en måned siden begyndte hun dog at gå mere seriøst til værks med et tre måneders træningsprogram.

"Det er ikke nok for mig at have en okay puls – nu går jeg efter vaskebrættet," forklarer hun.

Programmet består af syv minutters daglige øvelser hjemme og ellers fokus på kost.

"Maden er ikke noget problem. Skyr om morgenen – genialt, det spiste vi allerede. Og masser af kød. Yes – jeg elsker kød og kunne spise det 10 gange i døgnet. Ingen vin og alkohol, fint nok, det drikker vi ikke særlig meget af i forvejen. Det niver lidt, at jeg ikke må drikke kaffe med mælk. Det samme med smørret, for jeg elsker smør på alle mine madder, selv under leverpostej."

Du har allieret dig med en træner – kunne du ikke bare have gjort det selv?

"Måske, men jeg er typen, der skal forpligtes. Jeg skal love nogen noget, det er ikke nok, jeg kun lover mig selv det. Det skal holdes lige op i ansigtet på mig. Og det er ikke fordi, jeg ikke har selvdisciplin, for det har jeg. Men når jeg laver min prioriteringsliste for, hvad jeg skal og bør om dagen, så ligger jeg selv – det, der vedrører mig – uhyggeligt langt nede af den liste. Dernede, hvor de fleste vil sige, at det ikke er sundt. Nu har jeg forpligtet mig på at få rykket mig op på listen."

 

Overvægt kræver indsats

Det er dog ikke kun sig selv, Annette Heick er nødt til at forpligte. Hun mener også, vi som samfund har brug for at holde hinanden fast på at leve sundere.

"Overvægt er et samfundsmæssigt problem, og jeg bliver provokeret af mange af de programmer, der handler om sundhed, for nøj, hvor er der mange dårlige undskyldninger derude."

Anette Heick 2

En af dem lyder: 'Vi har sådan et dårligt stofskifte i vores familie'.

En anden: 'Jeg forstår det ikke, for vi spiser simpelthen ingenting.'

"Og så ser man, hvordan de jerner 80 kilo ost ud over en pastaret eller drukner en gratin i fløde. Og folk bliver tossede, når man nævner det, men altså, man bliver ikke tyk af luft. Der er en sammenhæng. Det kan selvfølgelig være uvidenhed, og fordi der står på pakkerne, at der er tilsat vitaminer, og at det er fedtfattigt og sukkerfri. Men tror du for alvor, en plade Marabou-chokolade er sund, fordi der står fuldkorn på pakken?"

Hun understreger, at hun ikke er fanatisk, men privat går hun langt uden om en masse ting – snacks og færdigretter, indsukrede morgenmadsprodukter, Kinder-mælkesnitte og den slags.

"Der bliver flere og flere overvægtige børn, og flere og flere der får foretaget fedmeoperationer. Og det er ikke for at pege fingre, men vi er altså nødt til at have en fælles holdning til, hvordan vi lever sundere. Børn skal lære om det i skolen men også i familien – det bør være lærdom fra voksne til børn. Og det er selvfølgelig svært, hvis de voksne allerede er inde i en spiral med at spise forkerte ting."

Fortæller du dine egne børn, hvad der er sundt og usundt?

"Ja, vi har fredagspopcorn og lørdagsslik, for det meste portionsopdelt, og på alle andre dage er slik bandlyst. Og det er ikke for at sidde som en hellig høg over dem, jeg ser det mere som kærlig vejledning. Hvordan skal børn vide, at de ikke bare kan køre store mængder af slik ned, hvis de ikke får at vide, at det er skidt for dem?"

 

Påvirker din livskvalitet

Det gælder også de søde læskedrikke.

"Det er helt vildt, hvad folk drikker af sodavand. Jeg så en undersøgelse af børns indtag af sodavand. Fra 3.-10. klassetrin var det en eller halvanden liter om dagen. Om dagen! Det må være, fordi der står sodavandsmaskiner på skolerne og i sportshallerne. Det er så nemt for børnene lige at trække to-tre sodavand i løbet af en dag.

"I vores familie er vi måske oppe på halvanden liter om ugen! Vi har oven i købet en sodastream-maskine, så det er ikke fordi, vi ikke kan lide sodavand."

I en halv liter cola svarer sukkerindholdet til 25 sukkerknalder. Bæller du halvanden liter, hælder du 75 stykker sukker indenbords.

"Jeg elsker selv cola, og da vi i går var på restaurant, drak jeg også cola til maden. Det kan man så kalde livskvalitet, men vi ved jo godt, at man er nødt til at holde igen. Hvis vi bare spiser det, vi synes, er fedt, hænger verden jo slet ikke sammen."

"Jeg tror, mange bruger det med livskvaliteten som en sovepude. Hvis du vejer 35 kilo for meget, er det så livskvalitet, at du bliver ved med at hygge dig med en stor slikskål? Hvis du ikke holder dig i form og lever nogenlunde sundt, påvirker det med sikkerhed din livskvalitet negativt på et eller andet tidspunkt," siger Annette Heick.

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke