Lene Beier: Livsnyder for fri udblæsning

Fritid, udendørsaktiviteter og samvær med familien betyder alt for tv-værten Lene Beier. Hun bryder sig ikke om sundhed i stramme rammer, for det er med træning som alt andet: Det skal være sjovt, før hun gider

Lene Beier synes motion skal være sjovt

Lene Beier slog for alvor igennem som jordnær og karismatisk studievært på TV2 Fri, hvor der er fokus på natur, hygge, have og mad. Alle de ting, vi beskæftiger os med og er sammen om i vores fritid. Hendes begejstring smitter gennem fladskærmen, og grunden er simpel: Fritid og familie er det, der også privat får Lene Beiers hjerte til at slå stærkest.

”Familien er det vigtigste i livet, for det er dem, jeg elsker allermest. Det er også sammen med dem, jeg finder styrke til at være den, jeg er.”

Læs også: Lærke Winter - De lalleglade har fat i den lange ende

Hun kommer selv fra en familie med meget stærke relationer, selv om hendes forældre er skilt.
”Og så har jeg fundet en mand, der har det som mig. Vi er ikke kun kærester, vi er også bedste venner. Vi elsker at rejse sammen, løbe sammen og deler en drøm om at åbne et hotel sammen engang ude i fremtiden. Det er ikke sådan, at vi sidder lårene af hinanden. Der er også plads til, at vi går ud og hygger os med hver vores venner, men grundlæggende har vi det bare godt, når vi er sammen med vores to drenge og vores hund,” siger Lene Beier.

Lene Beier elsker at sejle i sin sejlbåd

Sejlbåd og følelsen af frihed

En af måderne at være sammen på er på vandet. Sidste forår købte hun og manden Anders en sejlbåd, og de har begge taget duelighedstegn.
”Jeg har altid boet meget tæt på vandet, og vi har altid haft en båd i familien. Så jeg har været ude at sejle, siden jeg var et år. Jeg elsker at være ude, og især at være tæt på vand. Så det var oplagt og naturligt med en båd, og det er noget, vi kan lave sammen som familie. Min mand havde kun været med ude at sejle med min familie og havde aldrig drømt om, at han skulle have en båd. Men han er blevet fuldstændig bidt af det,” forklarer hun.
For Lene Beier er det fede ved at være på vandet følelsen af frihed. At man har sit hus på ryggen og kan tage hen, hvor man vil.
”Det er sundt at kigge på horisonten en gang imellem. Hvor man ikke kan se kimingen – det sted, hvor himmel og hav mødes. Jeg kan godt lide den friske luft og den stilhed, der er i en sejlbåd. Man kan selvfølgelig høre sejlene og bådens fremdrift gennem vandet, men der er ikke motorstøj eller musik eller biler. Det er, som om ting bliver forstærket, når man er på vandet. En spegepølsemad smager bare bedre, når man er ude at sejle, end den gør derhjemme. Ting bliver meget forsimplede, når man er der og det kan jeg godt lide.”

Læs også: Dennis Knudsen- Jeg stresser af med strand og havluft

Fritiden skal prioriteres

For Lene Beier betyder det alt, at det er noget familien kan være sammen om. At det er en aktivitet, børnene er med i.

”Vi har begge relativt travlt med vores job, og sommetider er det svært at få logistikken til at gå op. Og sidste sommer opdagede vi, at det gik for meget ud over vores børn. Det var hele tiden stress, stress, stress med at få dem bragt og hentet. Så vi besluttede os for at få en au pair til det praktiske. Hun gør rent, vasker tøj og går med hunden om middagen, hvis vi ikke er nået hjem. Prioritering har været klar: Vores au pair skal ikke have den dyrebare tid sammen med børnene, som vi ikke kunne få. Hun tager sig af praktiske ting, så vi selv har meget bedre tid til at være sammen med ungerne. Det fungerer helt perfekt,” forklarer Lene Beier.

Læs også: Mange børn udvikler stress

Fitnesscentre ødelægger mit humør

For den 38-årige tv-vært er det vigtigt at være i god form og dyrke motion. Hun løber og har altid gjort det.
”Jeg dyrker mange slags motion, men det skal være forbundet med en form for fornøjelse. Det skal være sjovt. Jeg kan godt lide orienteringsløb, løbe med børnene, med hunden eller min mand, så man kan snakke sammen samtidig. Man bruger også en masse kræfter, når man sejler eller står på ski, og det giver mening i mit hoved. Eller jeg cykler med drengene og står på rulleskøjter, eller vi spiller dåseskjul og stikbold og rundbold – det må gerne være sjovt at bevæge sig.”

Og helt i tråd med det kan hun ikke udstå fitnesscentre.
”Jeg anerkender, at man kan få en flot krop i et center, fordi man putter vægte på, og jeg burde også gå der. Men jeg synes, der er for mange mennesker, der står og kigger på sig selv i spejlet eller tager selfies af, hvor dygtige de er til at træne.
Jeg får det dårligt hver gang, jeg er i et center, det virker som en form for selvtortur. Jeg er nødt til at lave noget, der foregår uden for, og der skal være en mening med det.”

Læs også: Leg dig igennem løbetræningen

Det skal være sjovt

Og selv om det ligger i tiden, at man skal pine sig selv, og det skal gøre ondt, er det ikke en trend, Lene Beier abonnerer på.
”Jeg kan ikke det der med at rende rundt med et bildæk på ryggen og trække i nogle tove. Det skal være sjovt, og sådan har jeg det med alt i livet. I 98 procent af tiden er jeg i godt humør, men det kan virkelig ødelægge mit humør at stå i en sal og gøre det samme som alle andre, derfor gør jeg det ikke.” 

Men hvorfor skal det partout være sjovt?

”Jeg synes, vi har fået et samfund, hvor vi sætter for mange regler op for, hvad man skal og ikke skal. Hvordan man skal leve som familie, hvordan man skal dyrke motion og spise, hvordan man skal være som mor – hvordan man skal alt muligt. Det har jeg svært ved at indordne mig under. Man er nødt til at tage stilling til, om det er noget, der gør én glad, eller det er noget, der gør én ked af det. Om man gør det, fordi man skal gøre det, eller fordi man godt kan lide at gøre det. Og jeg har truffet det valg, at jeg ikke gider gøre ting, som jeg ikke synes er sjove.”
”Selvfølgelig er jeg med på, at der skal købes ind og gøres rent, det er ikke på den måde, men min fritid – den tid, jeg har med mine børn og min mand – skal ikke gå med at lave ting, vi ikke har lyst til. Og jeg gider ikke rette mig efter nogle normer, der fortæller, hvad jeg burde gøre. Jeg kan heller ikke finde ud af at være på kur, hvor man skal vælge det irriterende eller trælse,” siger Lene Beier.

Rødvin og festrøg

Til det at holde fri og nyde livet hører også de såkaldt ’forbudte’ ting.
”Jeg elsker at drikke vin. For mig er vin en kæmpe livskvalitet. Og jeg kan få det virkelig svært, når folk siger, at de synder, når de spiser et stykke mørkt chokolade eller drikker en øl. Det er jo ikke at synde. Synde ville være, hvis du tog stoffer. At synde er alvorlige ting, og det er ikke alvorligt at spise mørk chokolade - det er jo bare at tage en bid af livet.”
Skal man endelig driste sig til at bruge ordet ’synd’, bekender Lene Beier, at hun har den, at hun festryger.
”Det gad jeg godt, at jeg ikke var. Der er jo virkelig ikke nogen grund til at ryge. Men jeg kan ikke lade være, for det er så hyggeligt, når jeg er sammen med mine veninder. Og rødvinen smager lige lidt bedre, og vi taler om nogle lidt mere alvorlige ting, når vi ryger cigaretter.”

Men hvis du kan holde det til at være festryger, er det vel ok?
”Ja, men det kommer lidt an på, hvor meget fest der går i den. Jeg er meget social og kan sagtens mødes med mine veninder et par gange om ugen. Eller hvis jeg er på festival eller til et af de her arrangementer, der starter ved frokosttid og bare kører hele dagen med masser af øl … jeg fatter ikke, jeg kan ryge alle de cigaretter, og så vågner jeg næste morgen med stenlunger og kan næsten ikke trække vejret. Det er jo dumt, og man ved godt, man ikke får andet end negative ting ud af det. Men det er bare så hyggeligt.”

Om Lene Beier

Lene Beier er født i 1977 og opvokset i Skive.

 

  • 2010: Gik til en åben casting og fik et job som studievært på et quizprogram på TV 2 Charlie
  • 2011: Quizvært på BingoBoxen på DR
  • 2012: Med på tv-produktionen Myginds Mission om mobning blandt skolebørn
  • 2013: Ansat som studievært på TV 2 Fri
  • 2014: Kåret som Årets Stjerneskud ved Billed-Bladets tv-prisfest
  • 2015: Vært på programmet Landmand søger kærlighed på TV 2
  • 2015: Tog fuldt duelighedstegn, som dækker navigation og praktiske sejlkundskaber, fordi familien købte en Omega 30 sejlbåd.

 

Privat danner hun par med ejendomsmægler Anders Beier, og sammen har de drengene Otto på fire år og Arthur på seks . Til familien hører også cockerspanielen Bruce Wayne. Familien bor i lejlighed på Frederiksberg.

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke