Ole Henriksen: Lykke er en holdning til livet

Ole Henriksen er en lykkelig mand. Det er han, fordi han har besluttet sig for at blive det

Ole Henriksen: Lykke er en holdning til livet

Klokken er kun lige passeret otte om morgenen, men Ole Henriksen har allerede været i gang længe. Aftalen var et morgenmadsinterview, men han har for længst spist, så han bestiller bare vand, mens han siger:

"Se min nye læderjakke. Er den ikke flot. Jeg stod i denne her skønne italienske butik i London, og var vild med tre ting. Men jeg ville kun give mig selv lov til at købe én ting," fortæller han og ligner en lille dreng, der har fået sin første legetøjsbil i julegave.

For selv om han er en del af luksusindustrien og selv elsker luksus og sagtens kunne have købt hele butikken, så er han ikke den, der smider om sig med penge.

"Jeg er ikke interesseret i at have en masse ting. Når man ikke har for meget, sætter man pris på det, man har. Og jeg er så glad for min nye jakke," fortæller han og vender og drejer sig lidt, for at vise jakken frem.

Alle vil kramme Ole

Det er svært ikke at holde af Ole Henriksen, selv om han næsten er for meget af det gode. Manden, der er vokset op i et fabriksarbejdermiljø i Nibe, lever et jetset liv på første klasse. Nu nærmer han sig de 60 år, og han har opnået at få det hele: et blæret hus i Los Angeles, rigdom, verdensberømte venner, han er veltrænet, rask og endda lykkeligt gift på 25. år. Og så er han altid glad og lykkelig.

"Jeg er altid lykkelig, fordi jeg har besluttet mig for at være det," fortæller han med en alvorlig mine, for vejen til lykke er en mulighed for alle mennesker, men det er en benhård disciplin, som man skal vælge. Og det har Ole Henriksen netop rejst rundt i hele Danmark for at holde foredrag om. 'Ole Henriksens Lykkekur' hedder foredraget, og vi var med på en lytter, da showet havde premiere i Diamanten i København.

LYKKEKURENS SYV BUD

  1. Man skal tage en beslutning om, at man vil være lykkelig. Det er et valg. Sig det til dig selv hver eneste morgen, når du vågner.
  2. Accepter dig selv fuldt ud, som den du er og vær glad for dig selv. Du er hovedpersonen i dit liv.
  3. Dyrk dig selv som menneske. Bliv ved med at lade dig inspirere ved at lære, læse og lytte. Man bliver klogere og dygtigere hele livet.
  4. Husk at være alene, så du kan falde til ro og komme ind og tale med dig selv. Lyt til din indre stemme. Hvis du spørger dig selv, så kommer der et svar.
  5. Lav en lille plan over din dag. Indret den så den bliver, som du vil have det. Sørg for at du får tid til det, du synes er vigtig. Livet består jo af dage, så gør hver enkelt god.
  6. Giv ros og være høflig. Det er bare en måde at være på, der ikke koster noget. Det tager ikke længere tid, men det spreder glæde.
  7. Sig tak. Være taknemmelig for hver dag, du får, og bed om det, du ønsker

Når man er i hælene på Ole Henriksen, opdager man, at skønhedseksperten og cremeproducenten er blevet en stjerne i Danmark. Folk er vilde med ham. Kvinder og mænd i alle aldre overfalder ham, hvor end han viser sig. På gaden, på restauranter og i foyeren til Diamanten vil de kramme og fotograferes sammen med ham, og Ole giver det, folk vil have. Han kysser og krammer og smiler og skriver autografer.

Læs mere: Cecilie Beck: Vi kan ikke spise os lykkelige

Striptease i stuen

Idet Ole løber ind på scenen for at holde sit foredrag, klapper folk, som var han en rockstjerne. Denne lille, energiske mand, der laver 300 armbøjninger hver morgen - han gør det også på scenen til publikums store begejstring - taler uafbrudt og uden manuskript.

Han fortæller om sit liv, der er en fest på første klasse. Men han understreger også, at det ikke er noget, han er kommet sovende til. Han knokler. Halvdelen af året er han på farten for at promovere sine produkter i de 35 lande, han sælger i. Han fortæller om sine kendte kunder og deres sære vaner. Sylvester Stallone, der ville have Ole til at arrangere en date med den smukke og unge receptionist, om Naomi Campbell, der kom for sent til en aftale, og som Ole sendte hjem igen, fordi alle "fortjener særbehandling - også kunden, der skulle til efter Naomi". Men det, der virkelig får folk til at lytte, er, når Ole fortæller om sit eget liv og hverdagen med kæresten gennem 25 år, og hvordan de to danser sig gennem livet.

"Laurence kan danse, og han er ikke bleg for at give et stripteasenummer hjemme i stuen," fortæller Ole, og publikum kvitterer med klap og fnis.

"Laurence danser altid rundt i hjemmet, også når han hver morgen sætter hår på min mor, Anni, når hun besøger os. Så danser han rundt om hende med et lændeklæde, og hun elsker det," fortæller Ole, der også selv elsker at danse.

"Man bliver glad og fri, når man danser. Man skal bare gøre det og bevæge sig præcis, som man har lyst. Det giver en god fornemmelse og ny energi til kroppen," siger han.

Glæd dig over hverdagen

Ole elsker scenen, og han danser og optræder, mens han holder foredraget om lykkekuren:

"Glæde er at træffe en beslutning. Man skal beslutte sig for, at man vil have glæden ind i livet. Man skal investere i sin lykke. Det kan man gøre ved at indrette sin dag, så den bliver som man ønsker det. Hver dag er en gave, og man skal huske at nyde den og sætte pris på den," understreger han, og foreslår, hvordan man får en god dag:

"Man kan stå lidt tidligere op om morgenen, så man kan få en dejlig morgen sammen med dem, man holder af, inden man skilles. Man skal også forsøge at møde positiv ind på jobbet og være en god kollega. Og så er det meget vigtigt, at man husker at have alenetid, hvor man har tid og ro til at lytte til sin indre stemme," fortæller Ole, der dagligt sørger for at være alene, også selv om det betyder, at han siger nej tak til et middagsselskab.

"Jeg siger ofte, når jeg er på rejse og bliver inviteret ud, at jeg har andre planer. Men det er bare planer med mig selv. Jeg vil være alene," fortæller han.

Ifølge hans lykkekur er det også vigtigt at afslutte hver eneste dag af med en aftenbøn.

"Man skal være taknemmelig for dagen og livet. Jeg tror, der er magi derude, der skaber lykke, men man skal sige, hvad man ønsker og sige tak for det, man får," fastslår han.

Læs mere: Lykke er...

Man skal kæmpe for noget

Ifølge Ole Henriksen fortjener alle at være lykkelige, og det er også den mest hensigtsmæssige tilstand at være i, for 'lykke giver energi, og energi skaber mere dynamik og udvikling'. Men lykke er ikke det samme for alle mennesker. Alle skal finde sin egen vej til det lykkelige liv. Ole Henriksen kan kun give nogle redskaber:

"Se på mulighederne i livet. Der er så mange muligheder. Man skal ikke bare gå og drømme. Man skal gøre noget og udfordre sig selv. For det er også lykke at lære noget nyt og at opnå noget, man kæmper for," siger han og understreger, at det ikke er pengene og succesen, der gør ham lykkelig.

Ole Henriksen forklarer, at han finder stor tilfredsstillelse ved at lykkes med noget, han har kæmpet for.

"Lykke er mange forskellige ting. Det er at være forelsket, at vågne og glæde sig til en ny dag, at se et barn smile. Tag den livsglæde, et barn har med videre i dagen. Lykken er som solstråler, der kommer indefra. Men mange glemmer desværre at inddrage lykken i hverdagen," siger han, og går ud af scenen. Foredraget er slut.

Men et øjeblik efter kommer han dansende ind igen til høj musik, og inviterer publikum med op på scenen. De kommer væltende op, og Ole danser rundt med mænd og kvinder, og publikum danser med hinanden. Det hele ender som en fest.

Læs mere: Motionen som lykkepille

Undgå for mange ting

Et par dage senere er det dog en mere stille udgave af Ole Henriksen, der viser sig.

"Jeg er en glad mand. Jeg ved godt, at nogle ser mig som en sprællemand, men det rør mig ikke. Når jeg er blandt mennesker, viser jeg min glæde fysisk. Jeg er et meget kropsligt menneske. Roen findes inde i mig, jeg kan godt sprælle og samtidig være i balance. Der er også den stille glæde, men den side af mig kommer frem, når jeg er privat. Den dur ikke på en scene," fortæller han.

Man kan selvfølgelig sige, at det ikke er så svært at være glad, hvis man har et liv som Oles. Men det argument køber han ikke.

"Jeg lever et dejlig og privilegeret liv. Jeg behøver ikke at arbejde én dag mere i mit liv, hvis jeg ikke ville det. Men det betyder ikke, at jeg er lykkeligere i dag, end jeg var for tyve år siden. Lykke har ikke noget med penge at gøre. Jeg var også lykkelig for livet, da jeg boede i en 1-værelses lejlighed med min kæreste," fortæller han.

Ole Henriksen ser sig selv som en solid gammeldags nordjyde.

"Der, hvor jeg kommer fra, har jeg lært at være stærk og kæmpe for de ting, man vil opnå. Så når jeg ser al den rigdom, hvor jeg bor nu, så kan jeg kun sige, at der er mange rige mennesker, der ikke er lykkelige. For pengene styrer deres liv. Jeg mener faktisk, at for mange ting ikke er lykken. Det giver bare flere forpligtigelser og bekymringer. Jeg kunne for eksempel ikke drømme om at købe et sommerhus, jeg vil hellere leje. Det enkle liv med få ting, man er virkelig glad for, er et godt liv," siger han.

Og så er vi ved den nye læderjakke igen.

"Jeg har den på hele tiden. Jeg har også en anden læderjakke, jeg har haft i fem år. Den købte jeg i Paris. Men det kan vel gå an med to læderjakker, ikke?"

Om OLE HENRIKSEN

Ole Henriksen er 58 år. Han er født i Nibe og flyttede som helt ung til Indonesien, hvor han levede som showdanser. Han fik hudsygdommen akne og begyndte derfor at interessere sig for hudproblemer, hvorfor han lærte at bruge naturprodukter i hudplejen. Siden flyttede han til London for at uddanne sig til kosmetolog og i 1975 åbnede han sin egen klinik i Los Angeles. Han forhandles i dag i 35 lande og lancerer årligt omkring tre nye produkter.

 

Børn og velgørenhed fylder meget i Ole liv, og hans ønske for fremtiden er at bruge mere tid med at arbejde for børn. Det betyder også, at overskuddet fra hans foredragsturné går til børn med gigt.

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke