Kom i gang med pendlercykelmotion

Uanset dit motionsniveau forbedrer du din kondition ved at skifte fra bus, tog og bil til cykel. Læs videre og se hvordan du kommer i gang med pendlercykling og bruger transporttiden til at øge din sundhed.

Kom i gang med pendlercykelmotion

Er du helt nybegynder på cykelturen frem og tilbage fra arbejde, kan du dele din tur op i etaper.

navigation

Du kan også nøjes med at cykle hver anden dag, eller du kan cykle den ene vej og tage bussen hjem.

Er turen for lang eller uoverskuelig, kan du eksempelvis tage cyklen til et busstoppested eller en togstation længere fra den, du normalt bruger.

Har du en togstation tæt på, så tag cyklen med i S-toget – det er gratis – til en station tættere på dit arbejde - men ikke helt tæt på - og cykl så igen herfra. Du kan variere, hvor langt du vil tage med toget fra dag til dag.

Hvis din cykelturs længde skifter fra dag til dag, kan GPS-baserede cykelcomputere eller pulsure hjælpe dig med at holde styr på hvor langt, du egentlig cykler.

Intervaller

Når du har cyklet til arbejde et stykke tid, giver distancen dig sandsynligvis ikke de store udfordringer længere, og så kan du lægge nogle intervaller ind, hvor du giver den mere gas og får pulsen op.

Det kan være mellem to sideveje, mellem to huse eller mellem to lygtepæle, hvor du træder til i fuld speed for derefter at sætte farten ned og få ro på kroppen igen.

Læs også: Gør din pendlercykling til motion

Er der en bakke på din tur, så kør så hurtigt som muligt op ad den og slap af på vejen ned. Bakketræning er hårdt, men gør det også nemmere at træne sin kondition, da man næsten ikke kan undgå at komme op i den røde zone, hvor man har svært ved få luft og få ilt ud til musklerne.

Du kan også køre lyskrydsintervaller. Du kan alligevel næsten ikke undgå at skulle stoppe ved rødt stoplys, så udnyt tiden imellem, så du får brug for den pause. Når du det næste stoplys, inden det bliver rødt, kan du klappe dig selv ekstra på skulderne og sætte farten ned frem til det næste – og så er det fuld gas igen.

Tag kampen op mod bussen

Cykler du i en by, hvor der er mange lyskryds, vil du måske opleve, at din normale bus kører frem og tilbage ved siden af dig, for den skal stoppe hele tiden.

bycykling 2

Tag kampen op og prøv, om du ikke kan komme hurtigere frem end bussen. Det er altid en dejlig fornemmelse at se og vide, at du træner og transporterer dig selv på samme tid. Dem, man kan se inde i bussen, gør kun det ene.

Modvindstræning er en anden effektiv form for træning og kan bruges til lange intervaller. Tænk positivt og sig til dig selv, at du da er heldig, for nu kan du ikke undgå, at det bliver en hård cykeltur.

På hjemturen er der sikkert også medvind, og så vil du gerne føle, at du har fortjent den høje fart og den kortere cykeltur, fordi du virkelig cyklede igennem i morges – eller omvendt.

Endnu sjovere cykling

  • Sæt mål. Vil du bruge cyklingen til at tabe dig, komme i bedre form eller...?
  • Kør med åndbart regntøj i regnvejr, og med vindtæt overdel i blæst.
  • Køb en kraftig forlygte, der oplyser vejen. Det giver tryghed og gør, at du kan holde farten.
  • Kør med klikpedaler og få optimal kraftoverførsel fra ben til pedal.
  • Kør med briller og hav forskellige glas du kan skifte, afhængig af om det er solskin eller overskyet.
  • Det er motiverende at registrere og følge sin træning, så anskaf et GPS-ur med pulsmåler.
  • Hør lydbøger på lange ture hvor du ikke har intervaller på programmet.


Få de seneste artikler direkte i din indbakke