NÅR VILJEN SEJRER

En ung mand er på vej tværs over USA på cykel. Han kan mærke konsekvenserne af sin livsstil. Burgere, cola og cigaretter har sat sit præg. Godt 25 år efter er det hans tur til at inspirere andre til at ændre den livsstil, som han kendte alt for godt, før han sprang på cyklen.

NÅR VILJEN SEJRER

 

Families diabetes og farens alt for tidlige død ændrede hele hans liv. Godt en måned inde i programmet U-turn 2 begynder deltagerne nu for alvor at kunne glæde sig over hans passion for at ændre deres livsstil. Deltagernes første tur på Møns Klint, som ingen kunne klare uden pauser, er skiftet ud med løbeture. Colaerne, som for en af deltagerne også måtte indtages før sengetid og om natten, er skiftet ud med vand. Kiloene er begyndt at rasle af deltagerne, og som det vigtigste er kolesteroltallet faldet markant. Med blot få ugers motion og ændret kost kan en stor del af medicinen mod sukkersyge lægges på hylden.

Når Magasinet Sundhed spørger Chris MacDonald, hvorfor han hjælper andre i kampen mod diabetes, stress og en uhensigtsmæssig livsstil, kommer svaret prompte. Han føler sig privilegeret over at kunne hjælpe andre, som kæmper med de udfordringer, som han selv har kendskab til.

”Vi har et naturligt instinkt til at ville hjælpe andre. Jeg er bare i den situation, at jeg kan hjælpe andre med min faglighed og mine erfaringer”, siger den 44-årige dansk-amerikaner, som er uddannet inden for psykologi, biologi og fysiologi.

 

Læs resten af interviewet med Chris MacDonald i Sundhed+ februar. Her fortæller han bl.a. om begrebet 'sundstyrke' og hans egen vej ud af en uhensigtmæssig livsstil.Få de seneste artikler direkte i din indbakke