Sorg i øjenhøjde

Præsten fra en af Københavns sydlige forstæder har mange års erfaring med at møde og hjælpe sørgende både på tomandshånd, og når han har sorggrupper.

Sorg i øjenhøjde

Samtaler om sorg kan være tidskrævende. Det er hårdt arbejde og er ofte udmattende for alle parter, men den sørgende skal efter Leif Ellerbeks overbevisning have lov til og mulighed for i passende doser at mærke og udtrykke sorgens følelser - i stedet for altid at flygte fra dem ved at dulme med piller, tv, arbejde, mad og indkøb. Nogle personer kan bedst bearbejde deres sorg ved at skrive tankerne på papir.

”Det er ofte lettere at få hul på de svære følelser, når man bliver styrket af det stille nærvær med et medfølende medmenneske, der anser og forstår, at selv stærke følelsesmæssige udbrud er naturlige i sorgprocessen - og at gråd eller hulken kan forløse ligesom vrede og fortvivlelse uden, at der er nogen, der straks afbryder med gode råd. Det er vigtigt at fastholde sine følelser - følelser må mærkes for at kunne rummes”, siger han.

En trøstende arm eller et medfølende blik kan erstatte mange ord.

Læs præstens personlige oplevelser med at hjælpe folk i sorg og få nogle gode råd til at hjælpe et andet menneske med at gennemleve en sorg i Magasinet Sundhed+ september.Få de seneste artikler direkte i din indbakke