25.000 kondomer skal beskytte unge på sommerens festivaler

Når der er øl, højt humør og god musik på sommerens festivaler er der ofte også ubeskyttet sex og chance får at blive smittet med en sexsygdom. Derfor tager Sex & Samfunds frivillige i år på tur til sommerens festivaler med taskerne fulde af kondomer.

25.000 kondomer skal beskytte unge på sommerens festivaler

Sex & Samfund har kondom-boder på Vig Festival den 10.-12. juli, på Smukfest i Skanderborg den 6.- 10. august, på Stella Polaris i København den 3. august og på Smukfest Copenhagen den 14.-15. august.

Læs mere: Piger med uklare HPV symptom

Unge undervurderer risikoen

Mange unge undervurderer deres risiko for at blive smittet med en sexsygdom. Næsten tre fjerdedele af de unge under 25 år tror, at risikoen for at blive smittet med en sexsygdom er lille eller meget lille. Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen. Men virkeligheden er, at mere end hver fjerde ung på 25 år har haft en sexsygdom. Samtidig kan du ikke altid se, om din nye partner er smittet med en sexsygdom. Derfor er det vigtigt at huske kondomet. I kondomboden inviterer Sex & Samfunds frivillige også alle til at deltage i sex-jeopardy og til at quizze på viden om sexsygdomme og seksuelle rettigheder.

Læs mere: Oralsex kan måske give kræft i mund og halsFå de seneste artikler direkte i din indbakke