Ældre dyrker motion og idræt som aldrig før

Ældre dyrker motion og idræt som aldrig før

Danskere over 60 år strømmer til landets idrætsforeninger. Selv mere svage ældre op i 80'erne gør i højere og højere grad brug af mere skånsomme motionstilbud som stavgang, som kan dyrkes i blandt andet ældresagen.

Medlemsforeningerne under Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger har de seneste fem år haft en fremgang på 35 procent eller 25.000 seniorer over 60 år. Det viser DGI's nye medlemstal.

Læs mere: Motion er godt for øjnene

Ældre der aldrig stoppet med at bevæge sig

Ifølge DGI's formand, Søren Møller, oplever foreningerne i stigende grad, at de ældre vil være aktive og tager ansvar for egen sundhed:
"Der er to forklaringer på tilstrømningen. Den ene er, at vi nu oplever en stor gruppe af ældre, som aldrig er holdt op med at dyrke idræt i modsætning til tidligere generationer. Den anden er gruppen, som har haft travlt med job og familie i en årrække. Men som er mere klar over, at det er vigtigt at være aktiv, når de igen får lidt mere tid," siger han.

Også i ældresagen mærkes den voksende interesse for motion, som i det regi tiltrækker mange ældre langt op i 70'erne og 80'erne til stolegymnastik og fitness:

"Vi når nok nogle ældre, der er lidt mindre mobile eller uvante med at dyrke sport sammenlignet med idrætsforeningerne. Men også vi ser en helt klar vækst. I 2004 havde vi 284 motionsfrivillige, der organiserede motionshold for de ældre," siger sundheds- og idrætskonsulent Karin Schulz og fortsætter:
"Nu har vi 1055 motionsfrivillige, der leder 950 motionshold rundt i landet og når ud til cirka 38.000 hvert år."
Hun tror, der er et stort og fortsat udækket behov.
"Hver gang, vi starter et nyt hold et sted, strømmer folk til, som om de har siddet og ventet på, at der også blev noget for dem," siger Karin Schulz.

Kilde: Ritzau

Læs mere: Vil du leve længe så bevar nysgerrighedenFå de seneste artikler direkte i din indbakke