Ældre kvinder er tilfredse med deres sexliv

Ældre kvinder er tilfredse med deres sexliv

Sexlivet bliver lykkeligere - når bare kvinderne bliver ældre. Kvinder bliver simpelthen mere tilfredse med alderen, viser en stor, amerikansk undersøgelse.

Nærhed vigtigere end orgasme

Kvinder bliver mere tilfredse med deres sexliv i alderdommen. Det viser en ny, stor undersøgelse af 806 ældre kvinder i USA.

»Kvinderne oplevede, at følelsesmæssig og fysisk nærhed til partneren kunne være mere vigtigt end at få orgasme,« siger undersøgelsens hovedforfatter Susan Trompeter, klinisk professor ved University of California, i en pressemeddelelse.

De ældre kvinder er del af et stort forskningsprojekt. Igennem 40 år har de ladet sig undersøge i forhold til sundhed. Blandt andet rapporterer de detaljer om deres sexliv til forskerne fra University of California.

Da den nye undersøgelse af kvindernes seksualitet blev sparket i gang, var kvinderne over 40 år, og 63 procent af dem fik ikke længere menstruation.

Læs mere: Et godt sexliv efter overgangsalderen

Modne kvinders sexlyst

Undersøgelsen afslørede følgende:

• Halvdelen (49,8 procent) af kvinderne havde haft seksuel aktivitet inden for den seneste måned, med eller uden en partner.

• Størstedelen af dem (64,5 procent) rapporterede, at de blev seksuelt ophidsede i hvert fald en af de gange, de havde haft sex i den seneste måned.

• 69 procent oplevede, at de blev våde i skridtet.

• 67,1 procent fik orgasme.

• En ud af tre kvinder rapporterede, at de oplevede lidt eller manglende lyst til sex.

• Følelsesmæssig nærhed under sex førte generelt til orgasme og vådhed.

• 66 procent af de seksuelt aktive kvinder var tilfredse med deres sexliv.

• Det samme var næsten halvdelen af de seksuelt inaktive kvinder.

Et særligt resultat bed forskerne især mærke i. Nemlig, at 61 procent af alle kvinderne overordnet set var tilfredse med deres sexliv. Og de var også tilfredse, selvom de oplevede ringe sex-lyst.

Læs mere: Tal med din læge om sexFå de seneste artikler direkte i din indbakke