Danskere cykler penge ind til scleroseforskning

Et par uger før Nibali, Contador, Froome og andre ryttere formentlig afgør årets Tour de France på Alpernes bjergtoppe kører 150 motionsryttere over fem af de samme tinder på tre dage. De 150 ryttere fra hele Danmark deltager i Scleroseforeningens motionsløb Cykelnerven, hvor deltagerne samler penge ind til forskning.

Cykler penge til scleroseforskning

”Cykelnerven 2015 er spændende på flere måder. Den er fysisk udfordrende, da vi skal over i alt seks bjergtinder på tre dage. Og så kører vi på Alpernes bjergsider i hjulsporene på Tour-historiens mest fascinerende myter, sejre, nederlag og dramaer. Når man så dertil lægger en fantastisk natur, så er det klart, at jeg glæder mig,” siger det tidligere medlem af Guldfireren og nuværende supermotionist, Eskild Ebbesen, der på Cykelnerven sidste år markerede sig som den hurtigste over bjergtoppene. Dengang kørtes Cykelnerven i Pyrenæerne.

Læs også: Motionscykling er gået i udbrud

Sclerose rammer unge kvinder

Pengene fra indsamlingerne går til forskning i sclerose. I de senere år har der været flere gennembrud i scleroseforskningen, så der nu er håb om at knække koden til den forfærdelige og mystiske sygdom. Sclerose rammer især unge kvinder op til 40 år. Det er en sygdom, som rammer kroppens nervetråde, så signalerne fra hjernen dårligt og efterhånden slet ikke når frem til muskler og hjerneceller. Der er ingen behandling, og sygdommen forværres år efter år.

Læs også: Sclerose- fra dødsdom til dagligdag

Alt som i Tour de France

Scleroseforeningen afholder Cykelnerven for anden gang i år. Hele rejsen er pakket ind i tour-myter og historier fra de bjerge og byer, som rytterne skal igennem. Og løbet foregår helt som i Tour de France – med følgebiler, medfølgende læge, medbragt forplejning og nyt hotel hver nat.

”Hele løbets ide er at skabe et motionsløb, som både emmer af Tour de France’ historie og af det Tour de France, som få uger efter cykler over de samme bjerge. Motionsløbets tilknytning til Tour de France lægger en fascination oven i de i forvejen store oplevelser ved på tre dage at forcere seks smukke Alpe-stigninger,” siger Ann Leistiko, marketingschef i Scleroseforeningen.

Cykelnervens deltagere forpligter sig til at indsamle 15.000 kr. til forskning i sclerose. Indsamlingen foregår via sponsorer og donationer - oftest sammen med det lokale træningshold, som hver deltager er tilknyttet. Der er i år tre jyske hold, et fynsk, et sjællandsk og et københavner-hold.

Kendte danskere kører med

En række kendte danskere har valgt at træde Cykelnerven 2015. Blandt andre vil Eskild Ebbesens holdkammerater på den oprindelige Guldfirer cykle med. Vild med dans-vært Claus Elming deltager sammen med sine kolleger på TV2 Mikael Kamber og Peter Tanev, og tidligere fodboldlandsholdsspiller Thomas Helveg kører med. Og så har sanger Stig Rossen kundgjort, at han vil tabe sig 30 kilo og køre tusinder af kilometer, inden Cykelnerven begynder i Albertville.

Cykelnerven 2015 finder sted med afrejse onsdag den 17. juni og hjemkomst søndag den 21. juni, og allerede nu er de 150 deltagerpladser besat - men du kan komme på venteliste

Du kan læse mere om Cykelnerven, hvordan til kommer på venteliste og muligheden for at sponsorere herFå de seneste artikler direkte i din indbakke