Depression – symptomer du skal være OBS på

Der skelnes mellem lette, moderate og svære depressioner, afhængigt af hvor mange symptomer, man har, og hvor længe de har stået på. Det er individuelt, hvordan vi oplever en depression, men her er nogle af de mest almindelige symptomer:

Depression Symptomer

Symptomer på depression

  • En følelse af håbløshed, modløshed og triste tanker. Nogle oplever i stedet, at de ikke kan føle noget, som om de er tomme for følelser.
  • Nedsat energi og en følelse af konstant træthed, udmattelse og tunghed i kroppen. Dagligdags gøremål som f.eks. indkøb, madlavning og personlig hygiejne kan forekomme næsten uoverkommelige.
  • Nedsat selvtillid eller selvfølelse. Følelse af ikke at have noget at byde på i forhold til andre mennesker, at man ikke er god nok.
  • Selvbebrejdelse – man bebrejder sig selv, at man befinder sig i den situation, man er i. Skyldfølelse over at føle sig til besvær, føle man har svigtet nogen, eller har gjort noget galt. 
  • Rastløshed eller man bevæger sig langsomt, tænker langsommere og er lang tid om at svare på spørgsmål. Nogle oplever begge symptomer på stort set samme tid.
  • Dårlig søvn og søvnløshed eller øget søvntrang. 
  • Angst, nedsat sexlyst, vrede og irritation samt smerter forskellige steder i kroppen.

Kilde: depressionsforeningen.dk

Læs også: Undgå at stress bliver til depression

Depression i tal

Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner.

Mellem 200.000 og 300.000 danskere har en behandlingskrævende depression. 

Omkring to til ti procent af befolkningen vil på et eller andet tidspunkt i livet få en depression. 

Dobbelt så mange kvinder som mænd har en depression.
Kilde: www.psykiatrifonden.dk og www.stressforeningen.dk

Læs også: Henriette Zobel - man bliver aldrig den samme efter en depressionFå de seneste artikler direkte i din indbakke