Få skovlen under fodsvamp

Fodsvamp rammer 10 til 15 procent af os, men er som regel nem at slippe af med igen. Læs her, hvordan du kan forebygge den irriterende infektion i huden.

Skift fodtøj hvis du ikke vil have fodsvamp

Vintertid er lig med støvletid, der igen er lig med indespærrede fødder. Men det behøver ikke også at være lig med fodsvamp og sure tæer, hvis du giver dine fødder et miljø, de kan ånde i.

Luft til fødderne

Det kan du for eksempel gøre ved at vælge støvler og strømper i åndbare materialer, lukke fødderne ud af ’cellen’ indendørs eller skifte til andre sko.

Det er også effektivt at vaske fødderne hver dag og tørre dem - grundigt mellem tæerne – efter badet. Endelig forebygger du fodsvamp ved at skifte mellem dine støvler, så de kan tørre de dage, hvor de står på skohylden.

Læs mere: Seks myter om "gør-det-selv-fodpleje"

Fodsvamp er nemt at slippe af med

Begynder huden på dine fødder alligevel at klø, skalle af og minde om en porøs overflade på en brieost, kan det meget vel være fodsvamp. Men fortvivl ikke. Du kan som regel nemt og hurtigt behandle det med en hudcreme, som du kan få i håndkøb på apoteket.

Skynd dig at få det gjort med det samme, da hudsvamp kan sprede sig til neglesvamp, hvilket er meget vanskeligere at behandle. Er du i tvivl, om du har fodsvamp, skal du altid kontakte din læge først.

Læs mere: Tag hånd om den hårde hud

60 grader i vaskemaskinen

Hudsvamp kan også sprede sig til andre dele af kroppen, og du skal derfor tørre fødderne som det sidste, når du været i bad. Derefter skal du vaske håndklædet på 60 grader.

Det gælder også strømperne, som du skal skifte ofte. For at forhindre, at du smitter andre, skal du tage et par badesandaler på i omklædningsrummet i svømme- eller sportshallen.

Selvom du hurtigt slipper af med svampen, kan den vende tilbage igen, hvis ikke du følger rådene om et godt miljø til fødderne.

Fakta om fodsvamp

  • Fodsvamp er en svampeinfektion på fødder og i mellem tæer
  • Fodsvamp smitter gennem hudskæl - det vil sige, at der er risiko for at smitte i rum, hvor du færdes på bare fødder.
  • Medfører skældannelse og smårevner i huden, så du risikerer, at bakterier kan trænge ind og give infektioner (rosen)

Læs mere på altomfoden.dk

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke