Flere ældre køber sig til ungt udseende

Flere og flere ældre opsøger plastikkirurger og andre læger for at få foretaget kosmetiske indgreb.

Flere ældre køber sig til ungt udseende

Ældre danskere får i stigende grad fjernet tunge øjenlåg, den løse hud på halsen og de dybe ansigtsrynker gennem kosmetiske indgreb.

Flere kosmetiske indgreb 

En rundspørge, som Kristeligt Dagblad har foretaget, viser, at landets privathospitaler, klinikker og tandlæger, der udfører behandlinger med et kosmetisk formål, oplever en vækst i antallet af seniorer, der får foretaget den slags indgreb. Kvinderne fører, men også mændene har opdaget de kosmetiske behandlinger.

"Det er særligt de seneste 10 år, jeg har oplevet en stigning. De ældre går op i sig selv. Samtidig er flere længere på arbejdsmarkedet og vil derfor gerne se godt ud," siger Bonnie Erichsen, speciallæge i kosmetisk kirurgi og tilknyttet Københavns Privat Hospital.

"De føler sig unge indeni, og så er det svært at skulle høre på kommentarer om, at man ser træt ud, fordi man for eksempel har tunge øjenlåg," siger hun til avisen.

Læs mere: Sprøjten afløser kniven 

Plastikkirurgi giver ældre højere livskvalitet

Bo Jønsson, der er ledende speciallæge i plastikkirurgi ved de fem danske Aleris-Hamlet Hospitaler, oplever ligeledes en stigning i antallet af ældre klienter.

"Det her er ikke et københavnerfænomen, som nogle måske ville tro. De ældre i Aalborg er lige så forfængelige. Seniorerne er blevet mere frie," siger Bo Jønsson til Kristeligt Dagblad.

Samme oplevelse har Lone Kühlmann, der er debattør, journalist og blandt andet forfatter til bogen "Skønhed til salg".

"ældre drømmer lige som alle andre i samfundet om den evige ungdom. At der er en stigning beviser endnu engang, at vi lever i et overskudssamfund. Det er blevet legalt at gøre noget ved udseendet, og vi har råd til det," siger hun og fortsætter:

"Det kan da muligvis være med til at højne livskvaliteten, men jeg ved ikke, om man får et bedre selvværd af det."

Læs mere: Brystkirurgiens historie: Fra bivoks og glaskugler til implantaterFå de seneste artikler direkte i din indbakke