Fodens dag - Kalder dine fødder på dig

17. september er Fodens Dag, hvor du kan lade dig fodføre af et fodtjek hos statsautoriserede fodterapeuter på gader og stræder

17. september kan du får tjekket dine fødder på Fodens dag

Du synes måske, at lugten fra dine fødder minder om en forårsdag på landet og er værre at se på end Grauballemanden. Men har du lyttet efter, om dine fødder kalder på dig? Beder om lidt omsorg og opmærksomhed på lige fod med dine tænder og hår.

Se tegnene

Sunde fødder kommer ikke af sig selv. Negligerer du dem i en travl hverdag, begynder de så småt at vise tegn på mistrivsel. Især i takt med at du bliver ældre. Tegnene kan være hælrevner, smerter, hård hud og misfarvede negle. Og det er ikke så mærkeligt, hvis man tænker over den arbejdsbyrde det spinkle skelet på 100 gram løfter hver dag.
Fødderne er konstant på overarbejde. De sørger for, at du undgår at snuble over ujævnheder, at du kan stå i timer uden at falde og at du kan løbe, hoppe, danse og sparke til en bold. Det er komplicerede opgaver, som fødderne kan klare, fordi de består af 26 knogler, 33 led og 100 muskler. Men de kan ikke klare alt.

Læs også: Få tjek på foden

Gør status på Fodens Dag

På Fodens Dag 17. september kan du sende dine fødder til syn og få en gratis status på, hvordan det står til med dine fødder. På altomfoden.dk kan du søge efter fod-tjekpoint i nærheden af dig. Du skal ikke tilmelde dig, blot møde op i det tidsrum, hvor fodterapeuterne står klar til at tage imod dine fødder.

Læs også: Hvad er en nedsunken forfod

Vidste du

  • 30 procent af os har ondt i fødderne.
  • Hver tredje dansker har knyster.
  • To til otte procent har neglesvamp.
  • 10-15 procent af skolebørn har vorter.
  • 60-70 procent børn går i forkert fodtøj. 
  • Børn, sportsfolk og gravide er mest plaget af nedgroede negle.
  • Især kvinder over 45 år lider af nedsunken forfod.

Få mere at vide om Fodens Dag og find tjekpoints på www.fodensdag.dk eller på Facebook. Få de seneste artikler direkte i din indbakke