Forskere jagter årsag til tarmkræft

Forskere jagter årsag til tarmkræft

Flere rammes af tarmkræft, uden at man kender årsagen. Et nyt forskningsprojekt sætter fokus på bakterier i tarmen, som mistænkes for at give tarmkræft.

Læs mere: Ondt i maven

Hvorfor opstår tarmkræft

Forskere fra Biologisk Institut ved Københavns Universitet arbejder med en antagelse om, at sammensætningen af visse bakterier i tarmene kan give et fingerpeg om, hvorfor tarmkræft opstår, og hvem der er i risikogruppen for at få sygdommen.

Projektet støttes af Kræftens Bekæmpelse med en bevilling på godt tre millioner kr.

Tarmene indeholder en mængde forskellige bakterier, som påvirker tarmens celler. Man ved, at kosten er med til at bestemme sammensætningen af denne bakterieflora. Det ser eksempelvis ud til, at fed mad øger risikoen for tarmkræft, mens frugt, grønt og brød med mange fibre mindsker risikoen for tarmkræft.

Læs mere: Kamerapille kan afsløre tyktarmskræft

 



Få de seneste artikler direkte i din indbakke