Forstå dig selv gennem film

Forstå dig selv gennem film

Når vi sidder i biografmørket eller foran fjernsynet og ser en film, forholder vi os ofte kun til filmens øverste og umiddelbare lag. Vi spejler det, vi ser, med vores sindstilstand lige nu og konkluderer hurtigt, om filmen er god eller dårlig, baseret på det humør og den stemning vi bringer med os ind i oplevelsen.

”Men for at få noget brugbart ud af filmen, skal vi lære at aktivere to virkeligheder på én gang; vores egen virkelighed og filmens virkelighed. Ellers bliver vores holdning til filmen en subjektiv reaktion og ikke en reel afspejling af filmen, som vi kan lære noget af, hvis vi åbner os over for det, vi præsenteres for”, siger Annette Wernblad, kulturmytolog og med over 25 års undervisningserfaring i film og litteratur på Københavns Universitet.

”Ofte har du en klar holdning til det persongalleri, du præsenteres for. Eller de typer, som spiller hovedrollerne. Måske elsker du par tout alle film med Robert De Niro og går en stor bue uden om Jennifer Lawrence eller Nikolaj Lie Kaas. Eller også skal du helst se heltefilm eller romantiske komedier. Og det er der en grund til”, fortæller Annette Wernblad.

Ovenstående er et udsnit af en artikel fra Sundhed+ marts 2017.

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke