Gode råd om ernæring til kræftpatienter

Vægttab og underernæring har fatale konsekvenser for kræftpatienter.

Gode råd om ernæring til kræftpatienter

Mange kræftramte oplever en kraftigt nedsat appetit under deres sygdomsforløb, og bivirkninger af behandlingen - som eksempelvis kvalme, træthed og smerter - hjælper ikke ligefrem på den ofte i forvejen manglende lyst til mad.

Vægttab har fatale konsekvenser

Resultatet er, at mange kræftpatienter taber sig voldsomt, og det kan have fatale konsekvenser. Det skønnes, at helt op mod hver fjerde dør som følge af underernæring fremfor af deres kræftsygdom.

Det er særligt vigtigt at spise nok, når man er syg, da kroppen har brug for ekstra energi for såvel at kunne bekæmpe selve sygdommen som at klare det for kræftpatienter hårde behandlingsforløb.

For at hjælpe patienterne med at undgå farlige vægttab har Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker, Kost- og Ernæringsforbundet og Foreningen af Kliniske Diætister i samarbejde udviklet hjemmesiden kostogcancer.dk med støtte fra Fresenius Kabi.

På hjemmesiden kan man blandt andet finde information om hvordan, kræft påvirker kroppen og appetitten, få aflivet nogle af de mest sejlivede myter og få råd og vejledning til hvordan man håndterer de mest almindelige bivirkninger, så man får nok at spise på trods af dem.

Siden henvender sig primært til kræftpatienter, men kan bestemt også være gavnlig at besøge, hvis man er pårørende.

Læs mere: Sund livsstil giver bedre kræftoverlevelseFå de seneste artikler direkte i din indbakke