Godt nyt til alle der lider af husstøvmide allergi

Endelig kommer der en vaccination mod husstøvmider i tabletform, som gør det nemmere for patienter, som lider af allergi overfor husstøvmider at blive vaccineret. Cirka hver tiende dansker lider af denne type af allergi, som kan give astma, høfeber og forværre børneksem.

Der er kommet ny tabletbehandling mod støvmide allergi

Medicinalfirmaet ALK-Abello har netop opnået europæisk godkendelse af tabletvaccinen mod husstøvmide-allergi for både allergisk rhinitis og allergisk astma.

Det betyder, at hvis du lider af husstøvmide-allergi, kan du blive vaccineret imod det, uden at skulle igennem et meget tidskrævende vaccinationsprogram, hvor du over mange år skal til lægen og have vaccinationsindsprøjtninger hver 6-8 uge.

Nu er vaccinationen endelig godkendt i tabletform.

Læs også: Astma og allergi hænger sammen

Medicinalfirmaet bag forventer, at vaccinen er i handlen om 6 måneder.

Om husstøvmide-allergi

Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden, og der er behov for bedre behandlingsmuligheder. Allergien udvikler sig tidligt i livet, og den er til stede hele året. 

De seneste undersøgelser fra 1998 viser, at 7,1% af alle danskere lider af husstøvmide allergi og tallet er sikkert større idag, hvor man regner med, at ca 10% af alle danskere lider af husstøvmideallergi. 50% af alle astmapatienter er også overfølsomme overfor husstøvmider.

Læs også: Dårligt indeklima er dyrt

Kilde: ALK-Abello, Astma-Allergi DanmarkFå de seneste artikler direkte i din indbakke