Parforhold sættes på prøve i ferien

August, september, oktober og til dels november er højsæson for forskilsmisser. År efter år vidner tallene fra Danmarks Statistik om kriser i månederne efter sommerferien. Er der oven i købet sammenbragte børn i forholdet, kan et par ferieuger blive dråben, der får alle bægre til at flyde over.Hvad statistikkerne imidlertid ikke viser, er, at en god ferie også kan få et skidt kørende forhold op på skinnerne igen.

Guide til feriekriser i parforholdet

Ugerne efter en ferie er altid travle i parterapeut Martin Østergaards praksis. Især efter årets længste ferie, sommerferien, går masser af parforhold op i limningen. Det er der typisk tre rigtig gode grunde til, forklarer han.

Rå realisme.  
Den ene eller begge parter ser i øjnene, at forholdet aldrig bliver tilfredsstillende. Partnerens irriterende sider, længslerne, ubalancerne, bonusbørnene, svigerfamilien, afmagten og vreden bliver kun mere umulige at leve med. Nogle vågner brat op til de rå realiteter. Andre kapitulerer efter års tapper kamp for kærligheden. 

“Kvinden sidder ved poolen og ser manden i sit liv ligge og skvulpe tykmavet på en luftmadras med en paraplydrink. Han orker ikke at se på hende, for han ved godt, hun er sur. Han vil bare slappe af, men hun føler sig svigtet og indser, at sådan har hun faktisk følt længe,” forklarer Martin Østergaard. “Mænd har også behov for nærhed, men i mange tilfælde er det kvinden der siger stop, når hun ikke føler sig set og elsket. Der er mænd nok mere tilbøjelige til bare at trække sig.”Få de seneste artikler direkte i din indbakke