Husk solbriller

Den varme forårssol lokker mange ud efter en lang vinter. Man suger varmen til sig uden at tænke på, at solens UV-stråling er specielt farlig om foråret, hvor solen står lavt

Husk solbriller

De fleste solbriller fjerner heldigvis UV-strålingen, men udover UV-beskyttelsen er det vigtigt at være opmærksom på, hvad solbrillen skal bruges til.

Er det til bilkørsel, skisport, golf, cykling eller andet?

Der findes i dag det optimale solbrilleglas til enhver situation, og det rigtige valg er ikke alene med til at give en bedre komfort, men kan også øge sikkerheden. 

Læs også: Pas på øjnene

Vælg de rigtige glas

  • Polariserede glas udelukker det lys, der reflekteres fra vandrette flader, f.eks. vand, sne eller en våd vejbane. Det gør dem velegnede til bilkørsel i regnvejr, til brug på havet eller på skiløjpen.
  • Farveskiftende glas tilpasser sig lysforholdene. Indenfor er glassene klare som almindelige brilleglas, og udenfor bliver de mørke som solbriller, når de udsættes for sollys.
  • Spejlglas kaster reflekser tilbage og eliminerer genskin fra sollyset og øger øjnenes komfort. Det gør dem velegnede til vand- og skisport.
  • Anti-refleksbehandlede glas reducerer distraherende reflekser og forbedrer kontrast, udsyn og komfort under forskellige lysforhold.
  • Kontrastforøgende glas dæmper den blå del af lyset, hvilket giver et klart syn med tydelige kontraster. En god idé ved udendørs sportsaktiviteter.

De forskellige muligheder vil normalt optræde i kombinationer, og hvis man er i tvivl, kan optometristen eller optikeren hjælpe dig til valget af den helt rigtige solbrille.

Læs også: Øjenlåget beskytter synet

Vidste du

  • ...at UV-beskyttelse intet har at gøre med farven på glasset, og at mørke glas uden tilstrækkelig UV-beskyttelse kan være værre end slet ikke at bruge solbriller?
  • ...at UV-strålingen i Skandinavien er på højde med Siciliens om foråret?

 

Læs mere på www.husksolbriller.dk.

 

Denne artikel er lavet i samarbejde med Optikerforeningen, som er brancheforeningen for optikere og optometrister. Et af foreningens formål er at formidle viden om synet og om de synsproblemer, som optikeren og optometristen møder i sin dagligdag.Få de seneste artikler direkte i din indbakke