HVILKEN -TAR ER DU?

Fra naturens hånd er vi mennesker ”altspisende”. Tendensen til at spise mindre kød er dog stærkt stigende. Flere og flere vælger at skære ned på kødindtaget. Og en kødfri tilværelse kan leves på mange måder.

HVILKEN-TAR ER DU?

Fra tidernes morgen har de fleste mennesker levet af både planter og dyr. Tendensen til at spise mindre kød er dog stærkt stigende. Flere og flere vælger at skære ned på kødindtaget. Klimaet og miljøet er under stort pres. Et øget fokus på dyrevelfærden får også mange til at vælge de levende væsner fra som fødevarer. 

Der kan være en lang række årsager til vores spisevaner. Religiøse, kulturelle, nødvendige, etiske, sundheds- eller smagsmæssige.

Lever man for eksempel som frugtar-veganer, består kosten af minimum 75 pct. rå frugt. Derudover kan der suppleres med friske grøntsager, nødder og frø. Men man kan også vælge andre former for livsstil, hvis man fravælger kød.

 

Du kan bl.a. være:

VEGETAR

LAKTO-VEGETAR

OVO-VEGETAR

LAKTO-OVO-VEGETAR

PESCETAR

FLEKSITAR

 

Du kan også være:

VEGANER

RÅ-VEGANER

FRUGTAR-VEGANER

 

Læs artiklen – Hvilken tar er du+? - kun i Sundhed+ og få et overblik over dine muligheder og deres fordele og udfordringer.

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke