Hvorfor udvikler mænd impotens?

Impotens kan ramme alle mænd og ordet dækker over både ikke at kunne få rejsning og ikke at have lyst til sex. Impotens kan skyldes psykiske problemer, men der erogså mange andre årsager til at man som man får rejsningproblemer.

Hvorfor udvikler mænd impotens?

Problemer med rejsningen (erektionen) kan skyldes flere faktorer:

Sygdomme i blodkarrerne

- hvor det primært drejer sig om åreforsnævring. Mænd med hjertekarsygdomme samt forhøjet blodtryk har derfor øget risiko for at udvikle impotens. Rygning er den største risikofaktor for at udvikle åreforkalkning.

Læs også: Træn din bækkenbund og styrk din manddom

Diabetes

– her har undersøgelser vist at cirka 50 procent af mænd med sukkersyge udvikler erektil dysfunktion inden ti år efter, at sukkersygen blev konstateret. Nogle gange opdages sygdommen først ved, at manden klager over problemer med rejsningen.

Læs også: Type-2 diabetes - disse symptomer skal du reagere på

Sygdomme i nervesystemet

- som for eksempel blodprop i hjernen, parkinsonisme, dissemineret sklerose og rygmarvsskader medfører også ofte erektil dysfunktion.

Operationer

- blandt andet operationer på blærehalskirtlen og på endetarmen, men også hos den ældre mand efter alle større operationer uanset hvilke. Samt efter skader i det lille bækken og ved visse sygdomme i selve penis.

Medicin m.m.

Endelig kan erektionsevnen påvirkes af alkohol, tobaksrygning samt af en lang række medikamenter.

Så mange lider af Impotens

  • 5 % af 40-årige
  • 10 % af 50-årige
  • 20-25 % over 65 år
  • Hos mænd med diabetes antages 30-50 % at have erektionsproblemer

Kilde: Sundhed.dk , NetdoktorFå de seneste artikler direkte i din indbakke