Kaffe kan måske afværge tilbagefald af prostatakræft

Forskere har fundet ud af, at fire eller flere kopper kaffe om dagen er forbundet med en nedsat risiko for tilbagefald eller forværring ved prostatakræft samt nedsat vækst af prostatakræftknuder

Kaffe kan måske afværge tilbagefald af prostatakræft

Forskere fra Fred Hutchinson Cancer Research Center i USA har fundet ud af, at fire eller flere kopper kaffe om dagen er forbundet med en nedsat risiko for tilbagefald eller forværring ved prostatakræft samt nedsat vækst af prostatakræftknuder.

Læs mere: Klummer: Prostatakræft

Studiet omfattede 1.001 mænd, der blev diagnosticeret med prostatakræft, da de var i alderen 35-74 år. Forskerne havde adgang til oplysninger om mændenes mad- og drikkevaner i to år op til deres prostatakræftdiagnoser, data om mændenes sygdomshistorier samt screeninghistorik for hver enkel mand.

Læs mere: Træn din bækkenbund og styrk din manddom

Fem år efter diagnoserne undersøgte forskerne, om kræften var vendt tilbage, eller om den havde udviklet sig. Forskerne kunne konstatere, at de mænd, der drak mest kaffe - fire eller flere kopper om dagen – havde 59 procent lavere risiko for tilbagefald og forværring af deres sygdom sammenlignet med dem, der drak mindst (én eller færre kopper om ugen).

Læs mere: Kom i form med en kop kaffeFå de seneste artikler direkte i din indbakke