Kaffe vinder over vand

Selv om de færreste er i tvivl om, at vand er sundt og gavnligt, så springer vi ofte vandglasset over på jobbet. Kaffekoppen bliver til gengæld flittigt brugt.

Kaffe vinder over vand

En formiddagskaffe. En kop efter frokosten. Og igen ud på eftermiddagen. Danskerne er en kaffeelskende nation, og det giver i høj grad udslag på arbejdspladsen. Men det er alligevel overraskende, at størstedelen drikker mere kaffe end vand, når de er på arbejde eller på uddannelsesinstitutionen.

Det har armaturproducenten GROHE fundet ud i af i samarbejde med Megafon. For at blive klogere på danskernes drikkevaner har de lavet en undersøgelse om vores drikkemønstre derhjemme og på arbejdspladsen. Resultatet? Vi er vilde med at drikke kaffe på arbejdspladsen. Et faktum de fleste kan nikke genkendende til, for intet kickstarter dagen som en god kop kaffe. Men vidste du, at vi drikker mere kaffe end vand, på de steder, hvor vi forventes at være mest effektive?

Undersøgelsen viser, at 64% af de adspurgte drikker kaffe på arbejdspladsen, mens lidt over halvdelen drikker vand. Vi er således mere tilbøjelige til at fylde vores kaffekop end vores vandglas, når vi befinder os steder, der alt andet end lige kræver vores fulde opmærksomhed. En opmærksomhed der er svær for kroppen at producere, hvis vi ikke drikker vand.

Vand skal være koldt
 Det er kun 52% af de adspurgte, der drikker vand på arbejdspladsen, men det tal kunne være væsentlig højere. Undersøgelsen viser nemlig, at 1 ud af 4 vil drikke mere vand, hvis det til hver en tid er koldt. Hele 93% foretrækker vandet koldt, men det er bare ikke altid så nemt at få koldt vand, når de fleste vandhaner bruger tid på at generere det.

”Halvdelen af de adspurgte svarer, at de er villige til at lade vandet løbe i op til et minut, før de fylder glasset eller vandflasken med det perfekt tempererede og kolde vand. Det er dog både en dyr og knap så miljøvenlig løsning, da der på et enkelt minut løber mere end 9 liter ud af vandhanen. Afgørende for vores indtagelse af vand er altså, at det har den rette temperatur” fortæller Simon Andersen, Head of Marketing fra GROHE Danmark.

Den sunde krop skal have vand hele dagen Et af Fødevarestyrelsens ti kostråd lyder ”Drik vand”, og det er ikke uden grund. For at kroppen skal kunne fungere optimalt, er det nødvendigt at drikke vand og masser af det. På en dag, der vel at mærke ikke er varm, er det ifølge Fødevarestyrelsen tilstrækkeligt med en indtagelse på 1½ liter vand.

75% af de adspurgte drikker vand derhjemme til dagligt, men det er ikke altid tilstrækkeligt, når vi bruger omkring 7-8 timer af hverdagens vågne timer på arbejdspladsen, hvor vi foretrækker kaffe. Hvis vi ikke drikker vand, mens vi er på arbejde, bliver det svært, hvis ikke umuligt, at følge Fødevarestyrelsens råd om minimum 1½ liter vand om dagen.

Det tyder dog på, at danskerne har styr på rådene om vandindtagelse, da 3 ud af 4 peger på, at man skal drikke 1½ til 2 liter vand om dagen. Det er altså ikke uvidenhed, der gør, at vi hellere vælger kaffen på arbejdspladsen.

Men det behøver ikke være enten eller. Du kan få både og ved at snuppe et glas vand 'on the side' hver gang, du tager en kop kaffe!Få de seneste artikler direkte i din indbakke