Kiropraktik kan give rolig søvn

Spædbørn og småbørn skal helst sove meget. Faktisk så meget, at de sover mere, end de er vågne de første tre år. Søvnen er vigtig for barnets udvikling både fysisk og psykisk, og det kan være en god idé at søge hjælp, hvis barnets søvn ofte er afbrudt

Kiropraktik kan give rolig søvn

Tidligere troede man, at søvnen blot var en hvileperiode, men nu ved man fra forskning, at søvn er en aktiv proces, hvor forskellige dele af hjernen er aktiv.

Søvnmangel har negativ indflydelse på børn

Manglende søvn påvirker indlæringen og samværet med andre. Desuden har det en negativ indflydelse på faktorer som kropstemperatur, sygdomsudvikling og stresstærskel, og børn kan blive mere følsomme overfor lyd og smerte.

Der kan være mange grunde til, at et lille barn ikke kan falde i søvn og ikke sover natten igennem, og det kan være en kombination af flere faktorer – hvis barnet ikke har fået mad nok, ikke har fået den ro, der skal til, er sygt eller har smerter. Det fortæller kiropraktor Laila Hansen, som har gennemført en masteruddannelse i kiropraktisk behandling af børn med en afhandling om småbørns søvnproblemer.

Læs mere: Den moderne danske kiropraktor

Dårlig søvn kan skyldes smerter

Smerter kan være skyld i dårlig søvn og omvendt, dårlig søvn kan også øge smerter. Sover dit lille barn ikke godt, er det en god idé at få det undersøgt, og hvis søvnproblemerne skyldes smerter i kroppens led og muskler, kan behandling hos kiropraktor måske hjælpe.

I forbindelse med sit studie gennemførte Laila Hansen en undersøgelse blandt 207 småbørn med søvnproblemer, som havde været i behandling hos hende. Langt de fleste forældre berettede, at deres barns søvn blev bedre i løbet af behandlingsforløbet.

Enkelte udenlandske undersøgelser tyder også på, at børn med søvnproblemer falder lettere i søvn og sover mere sammenhængende efter at have konsulteret en kiropraktor.

Læs mere: Barnets middagssøvn - slip lyset ind

fakta

  • Hvis små børns søvnproblemer skyldes smerter i kroppens led og muskler, kan behandling hos kiropraktor måske hjælpe
  • Børn i alderen 2-12 måneder sover 12-14 timer om dagen
  • Et barn på 1-3 år sover 11-13 timer i døgnet
  • Et barn på 6 måneder kan forventes at kunne sove 6 timer i streg

Læs mere: En jungle af gode rådFå de seneste artikler direkte i din indbakke