Kom til International lungekræftdag 2014

17 november sætter Patientforeningen Lungekræft fokus på diagnostik, patientsikkerhed samt mænd og lungekræft. Kom til møde i Diamanten, bliv klogere og deltag i debatten.

Kom til International lungekræftdag 2014

12 danskere får hver dag konstateret lungekræft. Tallet er stigende, og lungekræft har de senere år overhalet brystkræft som den hyppigste kræftform blandt danske kvinder – blandt andet fordi sygdommen ofte opdages for sent. Derfor inviterer Patientforeningen Lungekræft med hjælp fra en lang række eksperter til International Lungekræftdag, hvor du som patient, pårørende, fagperson, politiker eller andre med interesse i lungekræft kan blive klogere på sygdommen.

Mød de førende eksperter indenfor lungekræft

Hvorfor går mænd ikke til lægen? Hvorfor reagerer mænd og kvinder forskelligt på at få diagnosen lungekræft? Og hvad er der sket inden for den kirurgiske, medicinske og eksperimentelle behandling af lungekræft de seneste år? Programmet kommer vidt omkring, når nogle af landets førende eksperter mødes og diskuterer en række aktuelle emner i anledning af International Lungekræftdag, som afholdes den 17. november 2014 i Den Sorte Diamant i København.

Læs også: Vandpibe - en ny smart måde at blive ryger på

Debat med sundhedsministeren

Guidet af tv-vært og journalist Lene Johansen vil Nick Hækkerup, minister for sundhed og forebyggelse, give sit bud på og debattere, hvilke udfordringer der er de største på lungekræftområdet, og hvad regeringen vil gøre for at tackle dem. Frede Olesen, formand for Kræftens Bekæmpelse, sætter fokus på, hvordan patienterne sikres en bedre, hurtigere og tidligere diagnostik.

Dagen byder også på indlægget ”Når det bliver livsfarligt at være patient”, som omhandler, hvordan vi sikrer patientsikkerheden for danske lungekræftpatienter. Desuden vil en familie fortælle deres personlige beretning om lungekræft.

Tilmelding og mere information kan findes på www.lungekraeft.com.

Fakta om lungekræft:

• Hvert år får knap 4.500 danskere konstateret lungekræft, og tallet er stigende. 
• Lungekræft har de senere år overhalet brystkræft som den kræftform, der dræber flest danske kvinder. 
• Selvom rygning er en væsentlig risikofaktor, så har 5-8 % af dem, der får lungekræft, aldrig røget.
• Lungekræft er den kræftsygdom, der dræber flest danskere.

Kilder: www.cancer.dk, Nordcan og Patientforeningen Lungekræft

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke