Kræftramte ønsker at personlige sundhedsdata deles

I lang tid har politikere og medier diskuteret registrering af patientdata, herunder om oplysningerne bliver misbrugt. Kræftpatienter og pårørende er imidlertid ikke bange for, at sundhedsvæsenet deler oplysninger, og at de anvender data til forskning og kvalitetsudvikling.

Kræftramte vil gerne dele sundhedsdata

Eksempelvis mener kræftramte, at hver gang de er i kontakt med sundhedsvæsenet, skal erfaringen fra mødet være med til at sikre, at næste kontakt bliver bedre. Det viser en rundspørge blandt Kræftens Bekæmpelses brugerpanel, hvor 446 kræftpatienter, pårørende og efterladte har givet deres besyv med.

Læs også: Bedre opfølgning til kræftpatienter

Læger mangler alle oplysninger

Næsten halvdelen af deltagerne i rundspørget fortæller, at de har oplevet, at den læge, de talte med på hospitalet, ikke havde de nødvendige oplysninger. De ønsker, at journalen er komplet og tilgængelig, og at sundhedsprofessionelle har mulighed for at dele oplysninger med hinanden på afdelingen, hospitalet og på tværs af regionerne.

Læs også: Flere lever med kræft

Bedre adgang til egne data

Rundspørget viser også, at patienter ønsker bedre adgang til egne data, ligesom et flertal af deltagerne i høj grad gerne ser, at deres praktiserende læge får bedre adgang til data om patientens sygdomsforløb.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke