Lad kroppen helbrede sig selv

Massage, åndedrætsøvelser og ledfrigørelser indgår i den dansk udviklede behandlingsform Body-sds, som flere og flere benytter for at slippe af med livsstilssygdomme og sportsskader, og for at få mere balance i krop og sind

Lad kroppen helbrede sig selv

Stress, spændinger, slitage, ubehag og sygdomme – det er bare nogle af alle de skavanker mange mennesker går og døjer med. Men ved hjælp af et effektivt behandlings- og træningssystem designet til det moderne menneske, kan vi få det bedre.

Et sundere, stærkere og mere helstøbt menneske

Body-sds hedder behandlingsmetoden, hvor behandleren lader fingrene lytte til kroppen for at finde ud af, hvorfor du er øm, og hvordan du kommer i topform. Sds er en engelsk forkortelse for self development system, der oversat til dansk betyder selvudviklingssystem.

Body-sds består af behandlinger, holdtræning og udrensningskurser med det fælles formål, at skabe et sundere, stærkere og mere helstøbt menneske.

Læs også: Den hud afslører dit helbred

Cykelryttere bruger Body-sds

Selv beskriver Bengt Valentino Andersen, der sammen med sin far Ole Kåre Føli har udviklet systemet, det som en behandling, der arbejder med led, muskler og organsystemer via massage- og åndedrætsteknikker samt justering og mobilisering af alle kroppens led. 

Behandlingens formål er primært at frigøre kroppens potentiale og afhjælpe fysiske problemer. Det har blandt andet en lang række cykelryttere og andre sportsfolk fået øjnene op for, og det var også gennem netop cykelsporten, at den specielle behandlingsform første gang tiltrak sig opmærksomhed i medierne.

Det psykiske og fysiske hænger sammen

Under en behandling bruger man leddenes egen bevægelighed til at lave frigørelser, ved at lave flere ledbevægelser på samme tid, så der ikke påføres leddene unødig tryk og overbelastning.

Et andet væsentligt punkt i behandlingen er åndedrætsteknikker, som både almindelige mennesker og elitesportsfolk har stor glæde af. Ofte sætter stress eller andre problemer, man ikke er kommet af med, sig som spændinger og blokeringer nede i maven. Ved at trykke og lave nogle øvelser åbner man op for de bevægelser, der sikrer den optimale udnyttelse af åndedrættet. Body-sds har udviklet en oversigt over, hvor i kroppens forskellige psykiske påvirkninger sætter sig, og behandler derefter.

Læs også: Dit åndedræt kan give dig mere energi

På den måde kan behandleren, ved at mærke på kroppen og føle forskellige spændinger, danne sig et overblik over patientens psykiske tilstand, og hjælpe patienten til at komme af med bekymringer og stress gennem målrettede behandlinger. Filosofien bag Body-sds er netop, at det psykiske og det fysiske hænger sammen, og kan behandles i forhold til hinanden.

Kureret for roseninfektion

En af de mange klienter, der har haft gode erfaringer med Body-sds er Jørgen Leschly Thorsted, som har gennemført nogle af de hårdeste løb i verden. Han fortæller:
”I 2009 deltog jeg i Marathon des Sables første gang og på sidste dagen efter knap 200 kilometer og med kun 38 kilometer til mål, måtte jeg give op. Mine knæ havde samlet så meget væske at der senere blev tømt 80 millimeter ud. Jeg havde pådraget mig en roseninfektion (hudinfektion med streptokokbakterier) i mit underben og på flyturen hjem fik jeg en blodprop i benet. Derefter tilbragte jeg ti dage på Bispebjerg,” fortæller Jørgen Leschly Thorsted.

Jørgen Thorsted, er klar til at dyrke hårde løb efter behandling med body-sds
Jørgen Leschly Thorsted er klar igen til at gennemføre de hårde løb efter at have trænet og spist sundt.

 

Da han efterfølgende med krykker og stort besvær kunne tage en taxi hen til behandling med Body-sds, kunne han kun komme op på første sal med elevator. Efter bare en behandling, kunne han tage trappen ned.
”Efter halvanden måned var jeg frisk nok til at smide krykkerne, og året efter var jeg i gang med træning til det samme løb og gennemførte både i 2011 og 2012. Senere har jeg løbet kolde løb og her er jeg blevet holdt vedlige af Body-sds behandlinger, op til og ikke mindst sat på plads bagefter. I 2014 måtte jeg desværre udgå efter 240 kilometer med slæde, da min lænd var hårdt belastet. Efter behandlinger med Body-sds sammen med træning, rigtig kost og de rette tilskud, er jeg klar igen, så jeg er afsted i år - hele to gange,” slutter Jørgen Leschly Thorsted.

Find behandlere m.m på www.body-sds.dk

Om Body-sds

Body-sds blev grundlagt i København i slutningen af 1940’erne af Erland Hartung (f. 1913), som havde en unik tilgang til kroppen. Erlands søn, Ole Kåre Føli (1944), og hans barnebarn, Bengt Valentino Andersen (f. 1965), har siden videreudviklet systemet til det, der i dag kaldes Body-sds.

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke