Lette øl pryder julebordet

Interessen for at drikke sig fra sans og samling til årets julefrokoster er tilsyneladende faldende. I hvert fald efterspørger flere virksomheder, restauranter og private øl med lavere alkoholprocenter.

Lette øl pryder julebordet

Det er ikke kun stærke juleøl og snaps, der står på julefrokostbordene i år. Øl-huset TeeDawn oplever nemlig en stærkt øget interesse for øl med mindre alkohol denne jul. Både hos virksomhederne, restauranterne og hos de private forbrugerne.

Det er formentlig danskernes støt faldende forbrug af alkohol, der nu også slår igennem, og betyder at alkoholfri og lav-alkoholiske øl er blevet hyppigere gæster på julebordet.

Interessen for at beruse sig er faldende blandt danskerne. På bare 5 år er alkoholforbruget per dansker over 14 år faldet med næsten 15 pct. Og det smitter også af på højtider som Julen, fortæller direktør i øl-huset TeeDawn, Henrik Wiese:

”For blot 2 år siden var det et særsyn at finde andet end stærke juleøl på julebordet. Men både store og små bryggerier arbejder hårdt på at skabe velsmagende alkoholfrie og lavalkoholiske øl, og det kvitterer forbrugerne for,” siger han.Få de seneste artikler direkte i din indbakke