Livsstilsændringer kan give kronisk syge et lettere liv

Borgere med kroniske sygdomme kan få et lettere liv ved at ryge mindre, motionere mere og spise sundere.

kronisk sygdom forbedres af livsstilsforandring

44 procent af voksne borgere i Region Hovedstaden lider af en kronisk sygdom, såsom astma, KOL, diabetes, slidgigt eller hjertesygdomme. En ny undersøgelse viser, at denne gruppe ofte har usunde livsstilsvaner, som forværrer den kroniske tilstand. Bland andet er overvægt, forhøjet blodtryk og for meget kolesterol i blodet mere hyppigt hos personer med kronisk sygdom.

Læs mere: Type 2 diabetes: Brug lægen som aktiv medspiller

Sygdom begrænser den personlige frihed

Mennesker, der lever med en kronisk sygdom, oplever ofte, at deres personlige frihed er hæmmet af de begrænsninger, som sygdommen sætter. Det kan bland andet være medicinen eller de fysiske konsekvenser af sygdommen der sætter grænser for friheden og forhindrer dem i at leve et aktivt liv.

Mange af dem med kronisk sygdom kan gøre deres liv noget lettere ved at ryge mindre, motionere mere og spise mere sundt.

Læs mere: Slidgigt er folkesygdommen der er værre end sit rygte

Mangler overskud til sundere livsstil

Ifølge undersøgelsen er det ikke motivationen, der mangler, men derimod overskuddet eller ressourcerne. Undersøgelsens resultater tages til revision i Region Hovedstaden for at finde en måde bedre at hjælpe borgere med kroniske sygdomme til en sundere livsstil og et lettere liv.

Kilde: Region HovedstadenFå de seneste artikler direkte i din indbakke