Mere sexlyst med zoneterapi

At trykke under fødderne er ufarligt, men kan ikke desto mindre være ret effektfuldt. Her et par gode tips, der dæmper stress og øger lysten til sex.

Mere sexlyst med zoneterapi

Stress er årsag til meget. Bl.a. kan stress påvirke sexlysten negativt. Meget kort fortalt sker der det, at dit parasympatiske nervesystem, som lysten til sex i høj grad afhænger af, bliver undertrykt af 'kamp-og-flygt'-impulser. Men det er der heldigvis råd for.

MERE LIV I BÆKKENET Prøv denne selvbehandlingsteknik hvor du aktiverer nerveforbindelserne til bækken og kønsorganer.

*Sæt dig på uden rygstøtte med fodsålerne mod hinanden. Læg evt en pude under hvert knæ, så du kan sidde afslappet. Luk øjnene og prøv med din bevidsthed at holde fokus på de områder, du stimulerer.

*Hold først et stationært tryk med siden af tommelfingrene på nervereflekspunkterne for hjernestammen. Tryk tilpas hårdt, så det kan mærkes uden at gøre ondt i tommelfingrene. Hold trykket i fire-fem minutter, og forestil dig, at dit stressniveau sænkes samtidig med at du sender nerveimpulser til holder fokus på sender energi ned i afslapning i bbækkenet.

*Fortsæt med at behandle reflekszonen for korsbenet. Brug lidt creme på området og masser rytmisk med faste glidende tryk langs zonen og ind under foden. Bliv ved i mindst fem minutter, gerne længere, mens du holder fokus på følelsen af glæde og arme i bækkenet.

EFFEKTIVE KNIBEØVELSER MED BOLD Med zoneterapi kan du også integrere bækkenbundsmusklerne bedre med resten af kroppen.

*Rejs dig fra computeren og tag skoene af. Stå med samlede fødder med en lille bold eller sten under svangen.

*Lav nu langsomme dybe vejrtrækninger, hvor du lader bækkenbunden og mellemgulvet følges ad: Træk bækkenbunden op når du trækker vejret ind og slap af når du ånder ud. Når du trækker vejret og bækkenbunden ind, flytter du samtidig vægten ud på ydersiden af fødderne og ved udånding træder du ned med den indvendige side af fødderne, så korsbenszonen stimuleres af bolden.

  • Facts om bevidsted Når du stimulerer, holder på eller bearbejder en reflekszone for et bestemt område af kroppen, så fokusér din bevidsthed på netop dette område. Lad alle andre tanker glide forbi og prøv om du kan mærke varme, sitren, afslapning eller andre reaktioner.


Du kan læse mere om sexlyst og stress og se videoklip af teknikkerne her: www.touchpointacademy.dk/sundhedFå de seneste artikler direkte i din indbakke