Slip nikotin-krykkerne

Titusindvis af eks-rygere lider af afhængighed af nikotin. Rygestopmedicin udgør halvdelen af al salg af håndkøbsmedicin. Læs her, hvordan du som eks-ryger undgår en ny afhængighed.

Nikotin-afhængig? Få hjælp til at slippe krykkerne

Selv om man er eks-ryger, er det ikke ensbetydende med, at man ikke er afhængig af nikotin. Jyllandsposten skrev i denne uge, at rygestop-præparater som nikotintyggegummi, nikotinplastre og sugetabletter udgør halvdelen af salget af al håndkøbsmedicin.

Sidste år købte danskerne antirygemedicin for 313 millioner kroner på apoteker, i supermarkeder, på tankstationer og i Matas-butikker – og siden 2011 er salget steget med 9 pct, viser tal fra Dansk Lægemiddel Information.

Anbefalingen fra sundhedsmyndighederne er, at man bruger lægemidlerne i maksimalt seks måneder, men mange eks-rygere bruger eksempelvis nikotintyggegummi i årevis.

 

Du kan læse mere om eks-rygernes 'nye' afhængighed i artiklen her - og få tip til, hvordan du som tidligere ryger kan slippe nikotin-støttehjulet: SMID OGSÅ KRYKKERNE

 

Du kan også få hjælp til dit rygestop på Sundhedsstyrelsens Stoplinje: 80 31 31 31. Rådgivningen har åbent mandag til torsdag kl. 10-20 og fredag kl. 10-16.Få de seneste artikler direkte i din indbakke