Plej og smør dit ansigt med god samvittighed

Informationscenter for Miljø & Sundhed har købt ni dagcremer, og vurderet om produkterne indeholder problematiske kemiske stoffer. Og der er godt nyt til forbrugerne. Over halvdelen af produkterne i testen kommer ud som gode valg. Det vil sige, at de er fri for stoffer, som er problematiske for miljø eller sundhed

Plej og smør dit ansigt med god samvittighed

I Informationscenter for Miljø & Sundheds test af dagcremer, blev ni cremer vurderet. Hele fem viste sig at være gode valg. Fire af disse gode valg er mærket med miljømærket Svanen, og de to af dem bærer også allergimærket Den blå krans.

Testen bekræfter dermed, at svanemærket eventuelt suppleret med allergimærket kan være en god hjælp, hvis man ønsker et nemt pejlemærke i butikken.

De færreste forbrugere orker at stå og kigge indholdsdeklarationen igennem i forretningen, og endnu færre ved, hvilke stoffer på den lange liste der er problematiske for miljø eller sundhed.

Læs mere: Parabener handler om følelser og forskning

Sådan vælger du sund hudpleje

Hvis du vil tage hensyn til miljø og sundhed, når du plejer dit ansigt, kan du:

  • vælge et af de gode valg fra testen, som du kan se på billedet.
  • gå efter produkter med miljømærket Svanen, eller produkter som både er mærket med Svanen og Den blå krans. Tilsammen tager mærkerne hensyn til miljø og sundhed – herunder allergi.
  • købe produkter, der er fri for parfume, da duftstoffer kan være allergifremkaldende. Se eksempelvis efter udtryk som 'uparfumeret' eller 'uden parfume'.
  • se indholdsdeklarationen igennem og købe en dagcreme uden problematiske stoffer i.
  • være opmærksom på produkter, der indeholder AHA-stoffer, som er syre lavet af frugt- eller mælkesukker. Stofferne gør huden mere følsom overfor sollys.
  • undgå ansigtscremer med UV-filter. Produkterne er udviklet til at forebygge dannelsen af rynker i huden, og er ikke beregnet til at beskytte huden mod solen. Hvis du skal ud i solen, er det bedre at bruge en solcreme.

Læs mere: Svanemærket: 25 år med miljø og menneskerFå de seneste artikler direkte i din indbakke