Rådgivning gav mig mod til at vælge barnet

Hvad gør man, når man lige er gået fra kæresten, finder ud af man er gravid, og faderen ikke ønsker barnet? Den 34-årige Trine Rasmussen var voldsomt i tvivl

Rådgivning gav mig mod til at vælge barnet

I dag er hun en lykkelig mor til sin 1-årige datter, men da hun lige var blevet gravid, var fremtiden alt andet end sikker, fortæller 34-årige Trine Rasmussen.

Først efter at have talt med tre forskellige læger, været igennem en forundersøgelse til abort, en scanning for at tjekke, at alt var godt hos barnet, en samtale med en præst om abort, utallige samtaler med familie og venner og endelig et par samtaler med en socialrådgiver hos Mødrehjælpen, kunne hun tage den beslutning, hun hele tiden havde ønsket at turde tage. Hun valgte at beholde barnet.

"Da jeg blev gravid, havnede jeg i en virkelig svær situation. Jeg var gået fra kæresten, for han var slet ikke den mand, jeg havde regnet med. Han havde nogle helt andre værdier end jeg, og han havde også en anden kvinde ved siden af mig. Han ville heller ikke have barnet. Men det gjorde jeg. Jeg var 33 år og ønskede et barn. Bare ikke med ham," fortæller hun, mens datteren pludrer lystigt ved siden af hende.

Læs også: Gravide skal have uafhængig rådgivning

Lægen foreslog abort

Der bliver foretaget omkring 15.000 aborter i Danmark hvert år, og hun tænkte, at det også var løsningen for hende. Så hun gik til sin læge. Men han var der ikke, så hun kom til hos en anden:

"Jeg bad om en abort og så brød jeg sammen. Lægen sagde, jeg lige skulle tænke lidt mere over det, og det gik jeg hjem og gjorde. Men næste gang, jeg gik til lægen, skete det samme igen. Endelig var min egen læge tilbage, og han rådede mig til en abort, fordi min situation var så dum. Så det var svært, for jeg har tillid til ham, og han har været min læge i mange år," fortæller hun.

Hun fik en forundersøgelse på hospitalet til en abort. Her gik hun også forbi hospitalspræsten for at tale om sin tvivl og usikkerhed.

"Præsten var meget god at tale med. Men hun sagde hverken for eller imod abort, og et eller andet sted ønskede jeg, at nogen skulle give mig et svar," fortæller Trine Rasmussen.

Så hun fortsatte med at tale med familie og venner og læste om enlige mødres liv på nettet. Lige langt kom hun. Ugerne gik, og hun kunne stadig ikke beslutte sig. Så gik hun til Mødrehjælpen.

Rådgivning gav overblik

"Jeg tænkte først, at Mødrehjælpen var til unge piger og ikke til en voksen kvinde som mig med hjem og job og et stort netværk. Men her fik jeg lige den støtte, jeg havde brug for. Det var meget nemmere at tale med en, der ikke kender mig, og som kan se mit liv udefra," fortæller hun.

Hun talte med den samme socialrådgiver et par gange, både over telefonen og personligt, og der var al den tid, hun havde brug for.

"Jeg var ked af det og forvirret. Her fik jeg det overblik, jeg havde brug for. Vi talte både om de svære følelser og et liv som enlig mor, men vi kom også omkring min økonomiske situation og fik lagt et budget. Det gjorde mig tryg. Jeg kunne pludselig se, at mit liv godt kunne hænge sammen med et barn," fortæller hun.

Og sådan blev det. Sidste forår fødte hun en velskabt datter på 3.400 gram og 52 centimeter.

 

Trine Rasmussen er et opdigtet navn. Hendes rigtige identitet er kendt af redaktionen, men hun ønsker at være anonym, fordi datteren senere ikke skal vide, at hendes liv i flere uger var op til overvejelse.

 

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke