Sådan får du høreapparat

Vidste du, at et høreapparat kan gøre dig mindre træt? Mange mennesker hører dårligt og bruger en masse energi på at opsamle informationer. Du kan få undersøgt, om du har behov for et høreapparat hos en ørelæge. Du behøver ikke en henvisning, men kan blot bestille en tid.

Sådan får du høreapparat

Har du nedsat hørelse, kan du efter besøget hos ørelægen gå to forskellige veje for at få et høreapparat: Offentlig eller privat.

Du vælger selv behandling

Hvis du vælger det offentlige, er behandlingen på hospitalets audiologiske klinik gratis. Ulempen kan nogle steder i landet være, at du skal vente et stykke tid på at komme til.

Hvis du vælger en privat høreklinik, kan du komme til meget hurtigt. I 75 procent af tilfældene skal du selv betale en del af behandlingen ud over det tilskud, som det offentlige giver. Hvor stor din andel bliver, afhænger af apparatets kvalitet og indhold af programmer, samt andet udstyr.

Læs også: Hørenedsættelse hos ældre - symptomer 

Erstatning og tilskud

Når du får et apparat gennem det offentlige, har du mulighed for at få et erstatningsapparat, hvis det bliver væk eller går i stykker.

Hvis du køber privat, er det din egen forsikring, der skal dække. Du er til gengæld underlagt den almindelige købelov og kan hurtigt få løst problemet, hvis noget ikke virker.

Læs også: Gode råd hvis du hører dårligt

Nyt høreapperat hver 4 år

Vær opmærksom på, at man generelt kun har ret til et nyt høreapparat hvert fjerde år. Du kan ikke i den periode, gå til det offentlige og få et andet apparat, hvis du har købt med tilskud privat. Og du kan ikke få tilskud, hvis du har fået et apparat gennem det offentlige.

Spring ventelisten over 

Har du mod på at rejse til en anden offentlig høreklinik, er der frit valg i Danmark og nogle steder kun få ugers ventetid. Tjek venteinfo.dk

 

Læs mere om høreapperater på Høreforeningens hjemmeside

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke