Send fødderne til syn

Ligesom du får tjekket tænder og helbred regelmæssigt, bør du også gøre det for dine fødder, hvis de skal forblive sunde og raske. Torsdag den 18. september er det Fodens Dag, hvor landets fodterapeuter tilbyder gratis fodtjek til store og små

send fødderne til syn

Hårdhud, hælrevner og knyster er gængse fodproblemer hos danskerne. Alligevel er det ikke alle, der er bevidste om problemerne eller ved, hvad man skal gøre ved dem. Det vil de danske fodterapeuter gerne gøre noget ved og tilbyder derfor fodtjek på gader, i butikker og klinikker torsdag den 18. september. Her vil du kunne få dine fødder set efter i alle led og kanter og få gode råd om, hvad netop dine fødder har brug for.

Læs også: Sådan får du sunde fødder

30 procent har ondt i fødderne

I det lange løb er det en rigtig god investering at passe på sine fødder. Det vil uden tvivl komme dig til gode senere i livet, fordi fodproblemer stiger i takt med alderen. Og 30 procent af os har ondt i fødderne inden for en måned. Det skyldes ofte, at mange ganske enkelt ikke er klar over, hvordan man plejer sine fødder. Sko, støvler og sandaler er en anden grund til fodproblemer, fordi de vælges med øjnene og ikke med hovedet. Sygdomme kan også spille ind, men det er et helt kapitel for sig, som fodterapeuten kan tage med i betragtningen.

Find fodtjekspoint

Når Fodens Dag nærmer sig, vil du kunne se en liste over arrangementer nær dig på fodensdag.dk. Du kan også ’synes godt om’ Fodens Dag på Facebook og få opdateringer på din væg. Når du har fundet et fodtjekspoint i nærheden af dig, skal du blot tage dine gode sko og gå fodterapeuterne i møde. Tilmelding er ikke nødvendig. Et fodtjek tager normalt ikke lang tid, men der kan være kø den dag.

Om Fodens Dag

Fodens Dag har fundet sted hvert år siden 2010, og arrangeres af Landsforeningen af statsautoriserede fodterapeuter. Dagen blev en realitet, fordi kendskabet til fødder i den danske befolkning generelt er lavt.

 

Siden 2010 har tusindvis af danskere fået tjekket deres fødder og kommet et skridt videre med at få sunde og raske fødder. 
Skal du også have fod på din fodsundhed?

 

Læs mere om fodens dag her

Læs mere: Sommersko der skader fødderneFå de seneste artikler direkte i din indbakke