Smartphonen hjælper dig til en sundere hverdag

Den intelligente mobiltelefon - smartphonen - er efterhånden blevet så godt som hvermandseje. Med smartphonen kommer også adgangen til de små programmer - de såkaldte apps - der kan hjælpe med alt mellem himmel og jord. Vi har fundet en håndfuld apps, der guider dig til en sundere livsstil

Smartphonen hjælper dig til en sundere hverdag

Du ved det jo egentlig godt. Du skal huske at dyrke motion 30 minutter dagligt. Er du kvinde, må du helst ikke drikke mere end syv genstande om ugen. Og så skal du forresten huske at børste tænder og bruge solcreme og tandtråd.

Vi bliver jævnligt mindet om, hvad vi skal og ikke skal gøre for at få en sundere livsstil.

Alligevel falder vi for bagerens tilbud på onsdagssnegle, og der ryger også lige en pakke is ned i indkøbskurven for 'det er jo fredag'.

Smartphonen hjælper dig med at huske et diæt- eller løbeprogram

Med smartphonens indtog i vores allesammens baglomme er der imidlertid dukket en ny mulighed op, der kan hjælpe på vej til en sundere livsstil.

På smartphonen kan du nemlig køre et lille program - en såkaldt app - der hjælper dig med at huske et diæt- eller løbeprogram eller minder dig om, at du skal at tage dagens 15 armbøjninger.

Der findes også apps, der er skræddersyede til folk med allergi, dem der lider af hovedpine, og dem der vil meditere. Kort sagt er der apps til alle, der vil leve sundt og afbalanceret.

Det ligger i kortene, at udbuddet af sundhedsprogrammer hurtigt kan blive uoverskueligt, men har du først fundet den rigtige app, kan den være en stor støtte i dit vægttab eller træningsprogram. Husk dog at kigge efter et program, der passer til din personlighed og dit temperament, og læs gerne andre brugeres omtaler, inder du henter en app.

Du kan også læse videre her - vi har nemlig været på opdagelsesrejse i junglen af apps, og giver her vores bud på fem interessante programmer:

'Sund og slank på 28 dage'

Til iPhone, Android og Windows Phone
Pris 499 kroner –
Købes via hjemmesiden youbit.dk

'Er du klar til at begynde at tænke som en sund, glad og slank person? Er du klar til at lukke munden og lette bagdelen?'

Der bliver ikke lagt fingre imellem i velkomstvideoen, som er det første, du ser på din smartphone, når du tager hul på slanke-meditations-coaching-programmet 'Sund & Slank på 28 dage'.

Programmet koster 499 kroner, og det er væsentligt mere, end hvad de traditionelle apps koster. Men kvalitet koster som bekendt, og programmet har da også en hel del mere at byde på, end hvad man tidligere har set, så det er lidt unfair at sammenligne med de andre apps - et træningsprogram, der kører på din smartphone er mere dækkende.

Der er mulighed for at få et gratis 2-dages introforløb, hvilket er et stort plus.

'Sund og slank' er professionelt udført, og så er det danskproduceret. Som titlen afslører, får du et 28 dage langt forløb, hvor du som deltager jævnligt modtager motiverende og inspirerende beskeder med ny viden, videoklip, lydbøger og nyttige tips og informationer. Din guide i forløbet er coachen Martin Mogensen, der er uddannet Body SDS terapeut, kostvejleder og livsstilscoach. App'ens humoristiske tone hjælper, og Mogensen fungerer ganske fint som din 'egen' personlige indpisker.

Folkene bag 'Sund og slank' har i øvrigt lanceret programmerne 'En god start på livet' til nybagte forældre og 'Ro og balance i hverdagen', der har fokus på meditation.

+ dansk tekst og tale
+ meget omfattende program med video, lyd, og tekst
+ daglige sms holder dig til ilden
- prisen vil afskrække mange

Læs mere:  Sådan kan du træne HIIT

 

'ShapeUp Club'

Til iPhone og Android (og på din pc)
Gratis basismodul (medlemskab 52,50 kroner om måneden)

Det er gratis og ganske ubesværet at komme i gang med ShapeUp Club. Men vær forberedt på at det tager tid!

Programmet skal først fodres med basis-oplysninger som vægt, højde og alder, og hvor meget man gerne vil ende med at veje. Næste skridt er at tage stilling til, om man ønsker den benhårde kur, der går efter et kilos vægttab per uge, eller om man vil have en mere blød kur, hvor vægttabet så også tager længere tid.

Programmet præsenterer så, hvor mange kalorier man må indtage pr. dag for at nå slankemålet - og så er det ellers bare om at gå i gang med at notere, hvor meget man spiser, og hvor langt man har løbet.

Det første indtryk af ShapeUp-app'en er, at den er meget gennemarbejdet. I løbet af dagen skal du eksempelvis registrere, hvad du har spist. Hvis du spiser en skål koldskål, kan du scanne kartonens stregkode, og så ved programmet straks, hvor mange kalorier og hvor meget fedt koldskålen indeholder - du skal blot registrere, hvor stor din portion er.

App'en kender hele 49 forskellige slags kammerjunkere, hvilket siger lidt om, hvor grundige folkene bag ShapeUp Club har været. Succes med denne app afhænger derfor af, at du har selvjustits nok til at huske at registrere hvert eneste måltid, småkage og æble og hver eneste løbetur, gåtur og cykeltur.

+ særdeles omfattende
+ godt grafisk overblik over fremskridt
+ gratis basis-abonnement
- mange funktioner kræver abonnement
- ingen motiverende sms

Læs mere: Sådan bliver du en succes som triatlet

 

'Skønhedsuniverset'

Kun til Android
Gratis

App'en fra Skønhedsuniverset er lige som ShapeUp Club en app, der tager afsæt i en allerede eksisterende internettjeneste. Med app'en får du altså adgang til noget af det mest populære indhold fra hjemmesiden.

App'en er skræddersyet til kvinder med tips og tricks til hår- og hudpleje. For eksempel er her artikler om, hvordan du får længere øjenvipper, og hvordan du laver en hjemmelavet ansigtsmaske med bananer.

App'en byder også på forskellige slankekure, som man kan give sig i kast med. Desværre halter det visuelle lidt, for hvis man eksempelvis vælger "Tab 3 kilo på 2 dage-kuren" får man blot serveret en lille artikel, der beskriver, hvad man skal gøre og ingen billeder til at hjælpe.

På mange måder er Skønhedsuniversets app en 'mini-udgave' af hjemmesiden.

+ gratis
+ informative små artikler
- kedelig grafisk løsning

Læs mere: Stærk med elastik på 15 minutter

 

'Selvværd'

Human Progress
Til Android og Iphone
Gratis i grundudgave

App'en fra Human Progress giver dig adgang til en række hypnose-sessioner, som er udviklet af hypnotisøren Jacob Strachotta. Selve app'en har en rigtig lækker grafisk brugergrænseflade, og det er tydeligt, at der er lagt kræfter i at udvikle løsningen.

I den gratis udgave får du adgang til en introduktion og en enkelt hypnose om at føle sig fri, der varer 17 minutter. Den kan du så lytte til, når det passer dig, og lige så mange gange du orker, for at få bedre effekt af hypnosen.

Jacob Strachottas stemme er yderst behagelig, og ønsker man det kan man for syv kroner ekstra vælge underlægningsmusik under hypnotisørens stemme.

ønsker du flere hypnose-sessioner end den ene, der følger med i den gratis udgave, koster det 39 kroner per hypnose-session, og du kan vælge imellem 16 forskellige, der alle behandler emner omkring selvværd - lige fra "Selvtillid" til "Være Forkert".

Udover app'en der giver dig hypnose-sessioner omkring selvværd, har Strachotta også udviklet apps, der behandler sexliv, stress, søvn, motivation og meget andet.

+ Hypnose når du vil, hvor du vil
+ Mange emner at vælge mellem
- Kun én gratis hypnose-session

Læs mere: Sådan træner du rigtigt med bold

 

'Træn med forsvaret'

Forsvarets Uddannelsescenter
Til Android og Iphone
Gratis

'Træn med Forsvaret' blev udsendt i efteråret 2012 og blev lynhurtigt populært, for her var muligheden for at nyde godt af Forsvarets erfaring med at forme fitte fightere. Selv TV2 ofrede sendetid på at omtale træningsapp'en.

Desværre har app'en tekniske problemer, der endnu ikke er rettede, og undertegnede måtte opgive at få programmet til at fungere på en Android-telefon; at dømme efter anmeldelserne i app-butikken, er der mange brugere, der har samme oplevelse.

Hvis man derimod er heldig at være indehaver af en Iphone, er historien en helt anden. Her virker programmet - rent teknisk - efter hensigten. Efter få minutters arbejde med at oprette en profil, får man serveret sit eget 8 ugers træningsprogram, baseret på en række fysiske test, som man gennemfører med hjælp fra app'en.

Man kan også springe testen over, vælge nogle stykker ud af Forsvarets øvelser, se en video-demonstration af øvelsen og gå i gang.

Vær forberedt på, at der er en række særdeles hårde øvelser på programmet - det er jo Forsvaret, der står bag.

+ Gratis
+ God trænings-plan til dig med Iphone
- Store tekniske problemer på Android

Læs mere: Træn funktionel styrke i fitnesscentretFå de seneste artikler direkte i din indbakke