Smukt smykke skal sætte fokus på lungekræft

Smykkedesigner Marianne Dulong har i samarbejde med Patientforeningen Lungekræft designet en smuk serie af smykker, der skal sætte lungekræft på dagsordenen. Smykkeserien, der er skabt til både mænd og kvinder, lanceres i forbindelse med International Lungekræftdag den 17. november 2014.

Smukt smykke skal sætte fokus på lungekræft

Symbolet for grundelementet luft er udgangspunktet for en ny unik smykkeserie skabt af det anerkendte smykkefirma Marianne Dulong for Patientforeningen Lungekræft. Smykkerne skal være med til at skabe opmærksomhed omkring lungekræft, der hvert år rammer mere end 4.300 danskere, og som desværre fortsat kræver mange dødsfald.

Læs også: Vandpiberygning er særdeles usundt for lungerne

Smykke designet af kongelig designer

Smykkefirmaet Marianne Dulong drives af Marianne selv samt af designer og partner Anja Camilla Alajdi, som har tegnet det symbol for luft, der er hovedelementet i smykket.

”Vi blev grebet af Patientforeningen Lungekræfts engagement og deres ønsker om at skabe et smykke med mening og håb. Vi har nyfortolket deres symbol for luft med inspiration fra de gamle alkymistiske symboler for luft, vand, jord og ild. Vi har dermed skabt et smykke, der er let og æterisk og som udstråler den dynamik og bevægelse, der også kendetegner vores øvrige smykker”, siger Marianne Dulong, der udover at skabe smykker i eget navn også står bag den historiske restaurering og forandring af det kongelige rubinsæt, der i dag tilhører hendes kongelige højhed Kronprinsesse Mary.

Læs også: Kom til international lungekræftdag

Fokus på lungekræft

Smykkeserien, der består af halskæde og et armbånd, er håndlavet og består af fine nylonsnore med et lille sølv charm (vedhæng), hvor Marianne Dulongs fortolkning af grundelementet luft er graveret. Både armbånd og halskæde fås i flere farvevarianter, der alle afsluttes med smukke perler i oxideret sølv, der fuldender det unikke design. Til herrer fås en halskæde i en kraftigere model udarbejdet i læder.

”I Patientforeningen Lungekræft er vi meget stolte af at kunne præsentere disse smukke smykker og håber, at den opmærksomhed de skaber, kan være med til at fremme vores arbejde. Lungekræft er den kræftsygdom, der dræber flest danskere – blandt andet fordi sygdommen desværre ofte opdages for sent. Med et initiativ som dette, håber vi, at flere bliver opmærksomme på sygdommen og ønsker at støtte op omkring foreningens arbejde med at skabe mere synlighed og viden i den danske befolkning”, siger Lisbeth Søbæk Hansen, formand for Patientforeningen Lungekræft.

Køb smykket og støt lungekræftforeningen

Smykkerne koster 400 kr. pr. stk. og sælges via foreningens hjemmeside www.lungekraeft.com fra den 17. november og så længe lager haves. Få de seneste artikler direkte i din indbakke