Stop snuen med en torsk

Vores svenske naboer har opfundet en mundspray, som kan reducere risikoen for forkølelse og forkorte forkølelse.

Stop snuen med en torsk

Forkølelsessæsonen er over os og alle de 200 vira, som forårsager forkølelse vil i de næste mange måneder sende danskerne i dørken. Men nu får vira noget at slås med. Enzymatica i Lund har nemlig lanceret det første produkt, nogensinde, der reelt kan gøre noget mod forkølelsen.

Læs også: 10 myter om forkølelse og influenza

Forebyg forkølelse

ColdZyme, som er en mundspray, virker, hvis produktet anvendes så snart man mærker symptomer, ved at forkorte forkølelsesperioden og ved at reducere risikoen for at forkølelsesvirus rent faktisk bliver til sygdom.

" ColdZyme danner en fysisk barriere, så virus ikke kan ’hægte’ sig på vores raske celler”. Mats Clarsund er Ph.d. i enzymteknologi og forsknings- og udviklingschef på Enzymatica.

mundspray mod forkølelse

Naturlige enzymer fra ishavet

Mundsprayen indeholder et enzym fra dybhavstorsk, som bliver mere aktivt i varme og bruges til at skabe en art virus-barriere. Barrieren består af glycerol, der ligesom ’suger’ vira til sig og Trypsin, der de-aktiverer virussets evne til at ’hægte’ sig på vores raske celler i mund og svælg.

Om produktet

ColdZyme er et medicinsk udstyr, som virker ved at skabe en fysisk barriere for virus. Produktet har i modsætning til lægemidler ikke nogen farmakologisk, metabolisk eller immunologisk effekt og derfor ikke nogen systemisk påvirkning af kroppen. Mundsprayen kan bruges af alle over 4 år. 

Du kan købe mundsprayen i Matas og på apoteketFå de seneste artikler direkte i din indbakke