Sund mad mindsker risiko for bugspytkirtelkræft

Sund mad mindsker risiko for bugspytkirtelkræft

Folk, der spiser massevis af grøntsager, fuldkorn, fedtfattige mælkeprodukter, fisk og skaldyr, har mindre risiko for at få bugspytkirtelkræft. Det viser et amerikansk studie offentliggjort i Journal of the National Cancer Institute.

Læs mere: Spis rigtigt og forebyg kræft

15 % lavere risiko hvis du følger kostrådene

Flere end 500.000 amerikanske mænd og kvinder har deltaget i undersøgelsen, der kiggede på, i hvor høj grad deltagerne fulgte de officielle amerikanske kostråd. Konklusionen var tydelig: Blandt dem, der fulgte kostrådene tættest, var risikoen for at få bugspytkirtelkræft 15 procent lavere end hos dem, der i videst omfang styrede uden om den sunde mad.

De officielle amerikanske kostråd ligner på stort set alle punkter de danske af slagsen og tilråder bl.a., at man spiser frugt og grønt, fisk og fuldkorn samt sparer på sukker og fedt.

Læs mere: Sund livsstil giver bedre kræftoverlevelse



Få de seneste artikler direkte i din indbakke