Sundhed er ikke et solo-projekt

En sund livsstil bør ikke være et one-man-show. Skab i stedet gode, sunde aktiviteter sammen med familien, opfordrer læge og tv-vært Charlotte Bøvring. Nederst er der tips til hvilke aktiviteter, I kan dyrke sammen.

Sundhed er ikke et solo-projekt

En sund livsstil bliver ofte betragtet som et personligt projekt. Noget, man beslutter sig for og udøver på egen hånd. Men sådan bør det ikke være, mener praktiserende læge Charlotte Bøvring.

"Det betyder så meget at få hele familien med på den ændrede livsstil. Det er langt lettere at bevare motivationen, når man er fælles om projektet," siger Charlotte Bøvring, som fra på mandag d. 19. september er klar med en ny udgave af DR-programmet ’Lægen flytter ind’, hvor hun tjekker op på mænds sundhed.

"Det er ikke kun mændene, jeg kigger på, når jeg kommer ind i deres hjem - det er også deres familier. Der er ofte usunde vaner hele vejen rundt, som skal ændres. Som jeg plejer at sige, så er den nationale famillie-beskæftigelse tv-sport og rittersport."

Børnene skal skrælle gulerødder Det er ikke fordi, at kærestepar og famillier skal kaste sig ud i et fælles maraton-projekt. Ifølge Charlotte Bøvring kræver det ikke ret meget at få en sundere livsstil. Det handler blot om at være sammen på en mere aktiv måde og skabe nye sundere vaner.

"Få børnene til at hjælpe med at skrælle gulerødder, de vil elske det. Forældre har ofte så travlt, at de ikke orker at inddrage børn i madlavningen. Men tro mig, børn vil gerne droppe Ipaden, hvis de i stedet kan få tid sammen med deres forældre."

Charlotte Bøvrings opfordring er altså at lave aktiviteter sammen som familie. At have fællesskab om en sund kost, at gå i haven og lege i stedet for at se tv, at cykle til fritidsaktiviteter frem for at tage bilen osv.

"I programmet får jeg en familie ud i haven og lege dåseskjul. Det havde det så sjovt, men det var første gang de var aktive sammen i fem år."

Sunde rollemodeller Fællesskabet om en sundere livsstil handler også om at være gode rollemodeller for sine børn.

"25 pct af børn og unge er overvægtige. Ingen forældre ønsker jo, at deres børn med tiden skal lide af forhøjet blodtryk, sukkersyge og hjertesygdomme, fordi de har indarbejdet en dårlig livsstil fra barnsben," fastslår charlotte Bøvring.

DR2 sender fra d. 19. september seks afsnit i 2. sæson af programserien ’Lægen flytter ind’. Her rykker Charlotte Bøvring ind hos seks nye mænd, hvis livsstil trænger til et eftersyn.

 

Her er en guide til skærmfrit familiesamvær i efteråret: Ud med ungerne i september

 

Psst, i oktober-nummeret af Magasinet Sundhed får du opskrifter til grøn mad for begyndere!



 



Få de seneste artikler direkte i din indbakke