TAG AUTORITETEN

Forældre, pædagoger og fagfolk hjælper børnene bedst ved at vise, at de tager ansvar. Det mener overlæge Jens-Christian Holm.

TAG AUTORITETEN

Forældre, pædagoger og fagfolk skal droppe den i flere tilfælde overdrevne medfølende og give klar besked til børn, der er svært overvægtige. Det mener overlæge Jens-Christian Holm, der er overbevist om, at de voksne tjener børnene bedst ved at vise ansvar og fortælle børnene, hvad børnene skal gøre.

”Du skal høre, hvad jeg siger. Du skal gøre, hvad jeg siger”, siger overlæge Jens-Christian Holm om filosofien bag Holbæk-modellen, som har givet flere hundrede børn et varigt vægttab.

”Børnene vil gerne tabe sig. Der er intet de hellere vil. Derfor skal vi fortælle dem, hvad de skal gøre for at opnå et varigt vægttab”, siger overlægen, der også mener, at det drejer sig om, at de voksne skal give sig mere tid til barnet.

Jens-Christian Holm gør opmærksom på, at man skal forstå kræfterne i samfundet. Der er mange produkter, som smager ekstremt godt og er fyldt med sukker.

”Det kræver, at vi hjælper vores børn til at spise, drikke og motionere rigtigt.”

Læs mere i Sundhed+ Maj

 



Få de seneste artikler direkte i din indbakke