Tal mere sammen om brystkræft

Mange danskere har haft brystkræft tæt inde på livet, og sygdommen fylder meget i vores tanker – men vi taler ikke om det. For selvom forskningen har bragt store fremskridt med sig, viser en ny undersøgelse, at vi er tilbageholdende med at tale om sygdommen.

Tal mere sammen om brystkræft

Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark
66 % af danskerne har haft brystkræft inde på livet. Når hver niende kvinde – mor, datter, søster, veninde eller kollega – rammes, er der mange, som påvirkes. Selv blandt yngre danskere mellem 18-34 år kender 53 % nogen, der har eller har haft brystkræft. Det viser en ny analyse, som YouGov har gennemført for hudplejebrandet Derma.

Læs også: Derfor får flere brystkræft

Brystkræft fylder, men talen forstummer

Analysen viser, at hver tredje danske kvinde månedligt eller oftere tænker på risikoen for at få brystkræft. Og 18 % af de danske mænd tænker lige så ofte på risikoen for, at deres kone, kæreste, mor, datter eller veninder rammes af brystkræft.

”Vi vil gerne flage Kræftens Bekæmpelses ’Lad os kæmpe sammen’. Vores analyse viser, at mere end halvdelen af dem, der kender nogen, som har eller har haft brystkræft, slet ikke eller kun sjældent taler om syg-dommen. Selv når brystkræft rammer i nærmeste familie, er der stadig 42 % af os, der ikke taler om sygdommen med de berørte. Det vil vi gerne være med til at ændre”, lyder det fra Mette Bohnstedt, der er marketingchef hos Derma.

Flertallet af danskerne anskuer diagnosen brystkræft som livstruende, men fakta er, at de store fremskridt inden for forskning og behandling har gjort, at brystkræft er en af de kræftformer, der har den største overlevelse.

Læs også: Man får da kræft af bøjlebh'er ikke?

Støt kræftens Bekæmpelse

Derma har sammensat en økologisk, svane- og allergimærket Derma Eco Woman-forkælelsespakke med rensegel, ansigtscreme, bodylotion og renseservietter. Når du køber Dermas forkælelsespakke, går 50 kroner ubeskåret til Støt Brysterne.

Pakken kan kun købes via webshoppen www.derma.dk frem til 30. november, hvor der også er fri fragt.

Undersøgelsen er foretaget i perioden 22. – 25. august 2014 af analyseinstituttet YouGov og er gennemført blandt 1109 danskere i alderen 18-74 år. Derudover er der er kørt en boost blandt 302 personer, hvor der er brystkræft i nærmeste familie.

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke