Tidlig sædafgang kan nu behandles

Der er håb for de 7 procent af alle danske mænd, der lider af for tidlig sædafgang. Et nyt lægemiddel, som netop er kommet på markedet, kan forlænge samlejet for mænd med denne lidelse, som er tabubelagt og underbehandlet.

Tidlig sædafgang kan nu behandles

Syv procent af alle danske mænd oplever tidlig sædafgang, også kaldet præmatur ejakulation (PE). Det er den mest almindelige seksuelle dysfunktion blandt mænd og forekommer hyppigere end rejsningsproblemer.

Tidlig sædafgang er defineret som et samleje med en varighed på under to minutter inden udløsning, hvor et normalt samleje i gennemsnit varer syv minutter.

Læs også: Træn din bækkenbund og styrk din manddom

Præmatur ejakulation er et stort tabu

På trods af at mange mænd har dette problem, er det meget tabubelagt og sjældent omtalt. Mænd, der lider af tidlig sædafgang har i mange år været henvist til forskellige hjælpemidler med varierende effekt, herunder brug af tykke kondomer, onani før samleje og lokal bedøvende creme.

Men nu er det første godkendte lægemiddel, Priligy kommet på markedet – en tablet, som kan forlænge et samlejes varighed med op til tre-fire gange. Priligy skal ordineres af lægen.

Læs mere på www.kommertidligt.dkFå de seneste artikler direkte i din indbakke