Unge mænd får for lidt fuldkorn

Unge mænd spiser kun 29 gram fuldkorn, langt mindre end de anbefalede 75 gram

Unge mænd får for lidt fuldkorn

Unge mænd spiser for lidt fuldkorn, men det skal en ny målrettet kampagne lave om på. De unge mænd tilhører nemlig den del af befolkningen, som ifølge en kostundersøgelse spiser mindre fuldkorn end gennemsnittet.

Læs mere: Grov kost slanker og forebygger sygdomme

Alt for lidt fuldkorn

Mere præcist indtager de 29 gram om dagen i forhold til de 75 gram som Fødevarestyrelsen anbefaler. Og det betyder, at de går glip af mange vitaminer, mineraler og kostfibre.

Det er Fuldkornspartnerskabet, et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, sundhedsorganisationer og fødevarevirksomheder, der står bag kampagnen, som blandt andet skal være med til at sikre, at fuldkorn står øverst og klart på lystavlen.

Kampagne skal fange de unge mænd

De unge mænd udgør en målgruppe, som det generelt er svært at få fat i. Vi håber med dette tiltag at få de unge mænds øjne op for at spise meget mere fuldkorn fremover. Og at få dem til at se efter det orange fuldkornslogo, når de køber ind, siger kampagneleder Rikke Neess, Fuldkornspartnerskabet.

Og det er ikke løftede pegefingre og 'voksne' gode råd, der gribes til. Afsættet for kampagnen tages i, og på, en række platforme, som annoncer, Go-Cards og plakater, der hænges op på uddannelsesinstitutioner landet over. Her mødes målgruppen af en sparsommeligt påklædt ung kvinde og en opfordring til at scanne en QR-kode, der linker til mobil-sitet www.fuldafkorn.dk med løftet: 'Så fik du det hele med – for det er ærgerligt at gå glip af noget.

Se mere om kampagnen på www.fuldkorn.dk

Læs mere: Fuldkorn giver længere liv

 

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke