Værd at vide om hverdagens kemi

Plejeprodukter består af kemikalier Alle plejeprodukterne indeholder kemikalier.

Værd at vide om hverdagenskemi

Når vækkeuret afbryder vores skønhedssøvn, trisser vi søvndrukne ud i badet. Her starter vores daglige brug af plejeprodukter. Og vi bruger rigtig mange forskellige produkter hver dag. Prøv en gang at tælle efter, du vil nok blive overrasket over hvor mange forskellige produkter, du faktisk bruger!

Læs mere: Få hjælp til at forstå varedeklarationen

Problematiske kemikalier

Først skal vi bade med shampoo, balsam og bodyshampoo. Herefter står den på hudpleje med barberskum og diverse cremer til krop og ansigt. Vi skal også dufte godt, så vi smører armhulerne med deodorant og sprayer os med parfume. Måske skal der også lige lidt make-up og hårstyling til, før vi er tilfredse med spejlbilledet. Og så er der de helt uundværlige produkter som tandpasta og håndsæbe.

Plejeprodukter består af kemikalier Alle plejeprodukterne indeholder kemikalier. Det er dem, der giver produkterne deres ønskede funktion og for eksempel sørger for, at huden bliver blød eller håret rent. Men nogle af kemikalierne kan være problematiske for din sundhed eller miljøet, også selv om de er lovlige.

Læs mere: Plej og smør dit ansigt med god samvittighed

tRE OVERORDNEDE RÅD

Hvis du gerne vil tage hensyn til miljø og sundhed, når du plejer og vasker hud og hår, er der tre generelle råd du kan følge:

  1. Køb produkter med miljømærket Svanen. Er allergimærket 'Den blå krans' også på, sikrer du dig yderligere mod allergi.
  2. Brug ikke mere shampoo, creme osv. end du har brug for. Spar på det.
  3. Læs indholdsdeklarationen, før du vælger. Du kan slå mange af indholdsstofferne op på kemiinfo.dk. Skriver du stoffets navn efterfulgt af ki i søgefeltet øverst til højre, søger du udelukkende i de stoffer Informationscenter for Miljø & Sundhed har vurderet.

 Få de seneste artikler direkte i din indbakke