Det er DIT liv – Lad være med at sammenligne dig med andre

Hvorfor ligger vi så meget under for, hvad andre synes? Det er DIT liv! Hold op med at sammenligne med andre og ligge under for andres meninger. Find ud af hvad der giver dig energi i dit liv. Det er en af genvejene til at mestre både kærlighed, familie og karriere.

Det er DIT liv – Lad være med at sammenligne dig med andre

En dag kom en kvinde ind i mit samtalerum. Hun lagde hurtigt sine bevæggrunde ud for at tale med mig. Hun var kørt træt i hverdagen. Hun var træt af at diskutere med sin mand, hun var træt af dårlig samvittighed overfor børnene, hun var træt af at føle sig bagefter, og allermest var hun træt af følelsen af aldrig at gøre det godt nok. Det var som om, hver eneste dag var en påpegning af alt det, hun kunne have gjort bedre.

Læs også: Den moderne familie

Altid dårlig samvittighed

Måske er det bare mig, sagde hun, men hver gang jeg åbner en avis, er der en ny artikel om, at børnene ikke trives i børnehaverne, at skolerne er elendige, at man ikke må dyrke for meget sport, da det er egoistisk, at man skal motionere, at man skal passe sit sexliv, men at man endelig ikke må tage noget tid væk fra børnene for at være alene med sin mand. Jeg er forvirret, sagde hun. Og jeg har lyst til at bede alle om at tie stille med meget store bogstaver. Da jeg havde lyttet til hende, så jeg hende i øjnene og sagde: Det lyder da som en meget relevant reaktion. Hvad holder dig tilbage? - og så grinede vi.

Kunsten at mestre karriere, børn, kæreste og venner

Næsten alle dem jeg taler med ønsker at have et liv med plads til både børn, kæreste, venner og karriere. De ønsker at få det til at fungere, men de oplever også, at det er svært, og det vil jeg give dem ret i. Det gør det dog ikke mindre relevant.

Uanset hvordan man vender og drejer det, er det for rigtigt mange ikke en mulighed at droppe arbejdet. Dels fordi man ikke kan overskue økonomien i at undvære den indtægt, men også fordi arbejdet giver noget. En god karriere er også en, der giver et rum for, at man kan udfolde sine styrker og bidrage til verden omkring en, og det er vigtigt for de fleste.

Så hvis man har det sådan, så synes jeg også, at man skal finde en vej til at mestre det hele. Den glæde som det kan være at bruge sig selv i et arbejde og gøre en forskel for nogen, kan også være en kilde til nærvær med børnene. Ligesom det overskud, man kan få med sine børn, også er en kilde til store præstationer på arbejdet.

Læs også: Grevinde Alexandra - Find tid til dig selv

Drop andres meninger – hvad giver DIG energi

Efter et længere samtaleforløb fik jeg sammen med min klient stillet ind på, hvad hun oplevede som meningsfyldt og givende. Hun begyndte meget bevist at holde alle andres meninger om, hvad man skal og ikke skal, ude fra sit liv. I stedet for at føle sig forvirret over de modsatte krav, begyndte hun at styre mere efter sine egne tanker. Som en del af den proces begyndte hun at blive mere bevidst om, hvad der gav hende energi, og hvad der tog hendes energi.

Læs også: Sofia Manning - det er sundt at tage chancer

Hun blev for eksempel klar på, at hun havde brug for nogle eftermiddage om ugen, hvor hun kunne hente tidligt, og at hun så hellere ville arbejde om aftenen, når børnene sov end at hente senere og kun være sammen med trætte børn.

Hun blev også meget klar på, at hun havde brug for en aften udenfor familien en gang om ugen til veninder og motion, og at hun trivedes med at stå tidligt op og nå noget, allerede inden børnene rigtigt var vågne.

Hvad er virkeligt vigtigt nu? En kraftfuld refleksion til at tage dit liv alvorligt

3 spørgsmål som giver klarhed

Hvis du længes efter at blive mere klar på, hvad der kunne give dig mere glæde og overskud, så kan du begynde med at spørge dig selv:

 

  • Hvad giver mig energi? Og hvad dræner mig?
  • Hvad er vigtigt for mig som forælder? Og hvad er vigtigt for mig på mit arbejde?
  • Hvordan kan jeg indrette min hverdag, så den giver mig mere plads til det, som er givende for mig?

 

Når du har tænkt over dette, så beslut dig for en eller to konkrete handlinger som kan støtte dig i at give det plads. Vær gerne kreativ på dine valg og undlad at afvise en idé som umulig eller dum, før du har undersøgt om den er mulig.

 

Husk at det er DIT liv - og du skal nyde det.

Daisy Løvendahl er aktuel med bogen 'LEV – kunsten at mestre både kærlighed, familie og karriere' fra Forlaget Indblik.

Daisy Løvendahl er personlig rådgiver. Hendes baggrund er en kandidatgrad i filosofi og kommunikation samt certificering i coaching og styrkebaseret udvikling. Hun arbejder også med fotografiet som udtryksform og har indtil nu haft 14 kunstudstillinger. Hun bor i København med sin mand og deres to børn.

 

Du kan læse mere og downloade gratis inspiration og strategi-værktøjer på daisylovendahl.dk.Få de seneste artikler direkte i din indbakke