Er SEX vigtigt for parforholdet?

Ja, siger magasinet Sundheds sexolog. Skal et parforhold fungerer optimalt, er det vigtigt med et tilfredsstillende sexliv

Er SEX vigtigt for parforholdet?

Samliv og sexliv påvirker hinanden

Nogle kunne nu tænke, at jeg, som sexolog og parterapeut, tillægger sex for stor betydning. Og at min tilgang er noget smal. Men min erfaring siger mig noget andet. Det forholder sig nemlig sådan, at samlivet påvirker vores sexliv og omvendt påvirker vores sexliv samlivet. Så det vil sige, at hvis vores sexliv ikke fungerer, kan det påvirke vores samliv i negativ retning – så vi ikke er så imødekommende, rummende, lyttende, kærlige, respektfulde og nærværende, men mere interesseret i at få vores egne behov opfyldt.

Læs også: Få et godt sexliv efter overgangsalderen

Kvinders usikkerhed

Seksualitet er en ’skrøbelig’ størrelse, som påvirkes af vores livssituation og ydre faktorer. Kvindens seksualitet har altid været i fokus – enten fordi den ikke er blevet tilfredsstillet eller er blevet undertrykt. Det har svinget fra generation til generation. Det tabu, der har hersket omkring seksualitet, det manglende kendskab til kvindekroppen/orgasme og den skamfulde onani, har påvirket mange kvinders syn på seksualitet – både synet på kvinden som seksuelt væsen og i forhold til en partner.

Læs også: Knib dig til bedre sex

Vi lever i et samfund, hvor kvindekroppen er eksponeret i alle medier - kvindekroppen udstilles ofte som et objekt. Det kan være med til at gøre kvinder usikre på sig selv, deres krop og deres seksuelle formåen, så der sættes lighedstegn mellem sex og præstation. Derfor kan nogle kvinder have et anstrengt forhold til sex, når den første forelskelsesperiode med masser af sex har lagt sig - og de sure sokker, den ensformige dagligdag og travlhed, rammer os lige midt i ansigtet.

Sex giver glæde

Kvinder skal nyde deres krop, have lyst til og turde opleve magien ved sex, med sig selv eller med en partner. Sex skal være sjovt og lystfyldt, også når det ikke drejer sig om artens videreførelse.

Her er det så vi sammen – måske ikke altid i liderlighedens navn, men i kærlighedens navn skal finde ind i det seksuelle rum. Det giver energi, glæde og overskud og en nærhed, man kun har med sin elskede.

Nogle henter kærlighed i det seksuelle samliv og andre igen bruger det som en skøn ventil oven på dagens/livets udfordringer. Det giver for de fleste en tilfredsstillelse, som spreder sig til alle facetter af samlivet og livet generelt.

Læs også: Nogle gange skal sex vælges fra

Limen i parforholdet

Sex er limen i parforholdet. Og så er sex sundt.
Livet skal leves, sanses, nydes og opleves med nærvær, så livsglæden trives – og det kan man i det seksuelle samvær. Lyst og livslyst hænger sammen.

Så ja - sex er vigtigt for parforholdet.Få de seneste artikler direkte i din indbakke