Graviditet ændrer kæresteforholdet

Især i den første tredjedel af graviditeten er der meget, vordende forældre skal vænne sig til, forstå, følge med i og give slip på.

Graviditet ændrer kæresteforholdet

Man kan sagtens have et dejligt sexliv, mens man venter barn. Men næsten alle par oplever, at samlivet  bliver anderledes.

Manden skal måske lige vænne sig til en kæreste, der tit er forbandet træt. Og den kvindelige part mærker, at brysterne er ved at omstille sig til barnet. De bliver irriterende ømme. Dertil kommer kvalmen, der hos de fleste ligger som en tung dyne og sjældent føles langt væk. For mange par resulterer det i, at den seksuelle aktivitet er mindre i den første tredjedel af graviditeten.

Større mave og sexlyst 
I den midterste tredjedel af graviditeten klinger kvalmen af, og trætheden svinder ind. Livmoderen er vokset betydeligt, og det resulterer i mere blodgennemstrømning til underlivet, hvilket øger muligheden for mere seksuel lystfølelse. Hos mange par resulterer den nye energi i, at den seksuelle appetit vokser.

Udenlandske undersøgelser har vist, at en del par får lyst til at eksperimentere med deres seksualitet i denne periode. Det kan være nye praktikker i form af oralsex, gensidig onani eller brug af sex-legetøj. 

Baby kigger ikke
I den sidste tredjedel af graviditeten er det almindeligt, at lysten til at være seksuelt aktiv igen bliver mindre. Det bliver måske vanskeligt for kvinden at finde stillinger, hun kan nyde og slappe af i. At give sig hen og slippe kontrollen er jo i høj grad, hvad nydelse i sexlivet handler om.
Nogle mænd føler i denne periode, at barnet er meget tæt på. Det kan opleves, som om barnet er tilskuer til forældrenes intime samvær, som mange mener, bør være ”forbudt for børn”. Nogle vordende fædre er bekymrede for, om sex kan skade barnet. Det kan det ikke, men bekymringen er både almindelig og forståelig.” Få de seneste artikler direkte i din indbakke