Pas på blodtrykket

Af Naser Balderlou Jensen, Randers Løve Apotek

Har du forhøjet blodtryk? Så er du i hvert fald ikke alene. Næsten en million danskere er i medicinsk behandling for forhøjet blodtryk, men undersøgelser viser, at omkring halvdelen af dem glemmer deres medicin eller helt stopper behandlingen.

For eksempel har jeg for nylig haft en ældre herre ved skranken. Han skulle hente sin blodtryksmedicin, hvor jeg så kunne se på recepten, at det var hele fem måneder siden, han sidst havde hentet blodtryksmedicin. Jeg spurgte til det, og han svarede, at han jo ikke tog ret mange.

Få hjælp til at huske medicinen
Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis man ikke tager sin medicin. Risikoen for blodpropper og hjernebødninger stiger, og det kan i værste tilfælde føre til invaliditet eller død. På apoteket kan du få råd og vejledning om, hvordan du husker at tage din medicin med forskellige husketeknikker.

Et råd er at stille medicinen ved tandbørsten, så du ser den/husker den, hver gang du starter dagen. Der findes også forskellige elektroniske redskaber, som kan hjælpe dig til at huske din medicin. Blandt andet kan du på www.apoteket.dk tilmelde dig apotekernes sms-service, så du får en huske sms, når det passer dig. Dét råd gav jeg også den ældre herre.Få de seneste artikler direkte i din indbakke